[quote=jigsawkiller]deze is ook gewelidg de effeten echt prachtige film jop een moement leef je echt mee in het verhaal en het einde ja een grote cliffhanger maar eragon en saphira zullen nog hard moete strijden aan gezien het einde
echte geweldig
9/10[/quote]
:T
[quote=laguitara]Saw 2 heb ik niet eens gekeken omdat ik vervolgen meestal nix vind...je weet na het eerste deel al wat er komt in de 2de...spanning is eraf...verhaal bekend.
Net als die Scary Movie ...Jaws met vervolgen...Friday the 13th...en ga zo maar door...
Ik ben het dus volledig met NINA eens.[/quote] Trilogy of the Dead...
@KW
Bij de recensie kan je opmerkingen plaatsen over de recensie, waarmee je het eens bent, en waarmee niet. Hier kan je gewoon je mening geven.
@The_Distiller
Barbossa zit in deel 1, Davy Jones in deel 2.
[quote=Bukowski]Het eerste deel zorgt ervoor dat je verslaafd raakt. Bij het tweede deel aangekomen zijn de personages je inmiddels net zo dierbaar als je eigen vrienden of familieleden. Aan het eind is het alsof je zonet de laatste pagina van je lievelingsboek hebt omgeslagen - eigenlijk wil je meer, meer... meer.[/quote] Wat zeg je dat prachtig, en je hebt helemaal gelijk. :)
[quote=SuPeRmovieFrEaK]La meglio gioventu bestaat uit 4 delen, eigenljik vond ik dat het verder moest gaan. Tis zo verslavend..........:'([/quote] In principe is het opgenomen als serie, maar uitgebracht als film. En die film, word uitgegeven in 2 delen.
[quote=Guido]Hart van Nederland is een reden om niet naar films op SBS6 te kijken.
Bovendien vond ik het ook niet zo'n denderende film.[/quote] Mee eens. Het is leuk, en dat was het. Een van de wel erg toffe dingen is de muziek, super. Succesformule is het natuurlijk. Makkelijk verhaaltje + Orli + Depp + Bimbo.
Nee, denk eerder aan Saw, waarbij iedereen voor een prijs de rol van Jigsaw kan overnemen, om zelf je zieke fantasieen op mensen kan uitvoeren. Zie ook de trailer. Denk dus aan tenen afknippen met een heggenschaar, mensen in stukken hakken. En uiteraard komen enkele tieners met dit gebeuren in contact. Dat word wéér genieten. :O
[quote=de anomalie]Attack of the Clones is een fantastisch deel van een fantastische saga, met twee zware minpunten, beide betreffende Yoda:
Na 4 films te hebben rondgestrompeld met een wandelstokje springt hij ineens rond als een ninja-turtle in een flipperkast, in een mislukte 'Clash of the Titans' met count Dooku;
En al even plotseling ontpopt de vredelievende kluizenaar zich als krijgsheer met zeggenschap over enorme legers.
[/quote] Ten eerste: Yoda strompelt maar één deel rond met wandelstok. Als je je wat meer verdiept in dit soort films, weet je dat het niet zijn wandelstok alleen is, maar meerdere doelen heeft. Yoda is het hoofd van de Jedi-orde, en niet zonder reden. Ik vind het gevecht geweldig, en zeker de top der Star Wars gevechten.
Kluizenaar word hij ook pas na deel 3. Zoals ik al zei, hij is hoofd van de orde. Het klonenleger word aangevoerd door de Jedi. Niet vreemd dus dat het hoofd van de Jedi de hoogste macht heeft over het leger.
[quote=Frank Castle]slechtse van de 6 films.
als ze nou Darth maul hadden genomen om te klonen in plaats van die Jango Fett, Wat zou er dan gebeurd zijn?? Misschien waren dan de volgende 4 films wel overbodig geweest.[/quote] Ja, ookal zoiets. Als Jango Fett, Obi Wan al zo goed als verslaat, waarom vallen ze dan wel bij bosjes neer in de oorlog. Net zo de Jedi...
[quote=Thiver]Het is ook hetgene wat mij erg aanspreekt; politiek gekonkel levert altijd interessante cinema op. In een interview moest George Lucas eens kiezen voor de oude of de nieuwe trilogie, en hij koos voor de nieuwe vanwege het politieke aspect. En het zit ook best goed in elkaar qua verhaal, maar Lucas maakt één gruwelijke fout: hij kiest niet voor een bepaald publiek en daardoor raakt de film uit balans. Met [i]The Phantom Menace[/i] zet hij een redelijk ingewikkeld heelal neer en tegelijk maakt hij een kinderfilm. Ik had met mijn negentien jaar af en toe wel wat moeite om het hele politieke systeem te doorgronden, maar alle kinderachtige actie en humor kon ik niet echt waarderen. En dan valt je film dus tussen wal en schip. Kinderen van tien zullen maar de helft begrijpen en (half)volwassenen zitten zich een groot deel van de tijd te ergeren.[/quote] Daar heb je wel gelijk in. Maar het is aan de andere kant wél een beetje logisch. Anakin ís niet geboren als 20-jarige. Hij was jong. De reden dat de oude trilogie gene kinderfilm leek, was omdat er geen kinderen inzaten. Deze film is qua film net zo 'kinderlijk' als de oude, alleen hebben we nu Anakin. Naar mijn idee is de énige echte fout die er is gemaakt Jar Jar Binks.
Castle heeft gelijk, ik herken het ook niet zo.
Beetje vreemd, maar toch, dit is jeugdsentiment voor mij. Ik vond dit práchtig, en had dus totaal geen problemen met heel deze film. Eigenlijk nog steeds maar erg weinig.
De muziek is prachtig, de actie super, en de spanning te proeven. De dialogen en personages blijven Star Wars. En ja, dat is een manier van iets bekritiseren.
Alleen met Aslan heb je gelijk, alleen vond ik daar de interactie tussen mensen en dieren, of dieren en natuur niet zo. Vaak leken ze te 'zweven', zonder echt aanwezig te zijn.
Hoho... Welke films vind jou overtuigender, en daar bedoel ik mee CGI+Real Life. Roger Rabbit? Michael Jordan en Bugs? Nee he? Of qua CGI: Dobby zorgde ook niet écht voor een band... Dus ik vind dit de meest geloofwaardige combinatie tot nu toe... Maar daar zit mijn zwak voor Naomi Watts ook nog tussen ;).
Tsja, ik blijf dit een geniale film vinden. Buiten het feit dat ik het verschrikkelijk spannend vind, is het ook nog eens geniaal gedaan. Zoals ik al eerder zei, de publiciteit is geniaal. Het verhaal is erg simpel, en als dit gefilmd was als een gewone speelfilm was het nee, niet zo interessant.
[quote=Simbaaa]IEDEREEN DIE DEZE FILM NIET MOOI VOND MOET ZICHZELF OPHANGEN AAN EEN BOOM WANT DEZE FILM IS DONDERS SPANNEND EN ENG....IK DULD GEEN ANDERE MENING OVER DEZE FILM!![/quote] Ga je moeder pesten...
Op de een of andere manier heb ik gedacht dat de film Amadeus, die van die prachtige kunstzinnige posters, niet zou horen bij die andere film over Mozart. Ik dacht altijd dat de een een klassieker is, en de ander, tsja, een vreemd iets was.
Niet dat ik hem ooit volledig gezien heb, dus dat ga ik nu maar eens doen. Wel een vreemd contrast, poster en film.
[quote=Mellie]Oké eerlijk toegegeven:
- De locaties zijn fantastisch!
- De CGI is onovertroffen.
- De relatie tussen Kong en Ann is overtuigend en je snapt inderdaad dat haar hart breekt!
- etc.
- etc.
Toch is er één ding waar ik me aan stoor! Zoals al in de recensie staat is de film niet helemaal in balans.
Het start allemaal als een soort documantaire, het New York van 1933 tijdens de economische crisis wordt uitvoerig uit de doeken gedaan, daarna komen alle karakters nog eens aan bod (waarvan 99% helemaal geen wezenlijke bijdrage levert aan de film buiten opvulling.)
Op het eiland gaat alles weer veels te snel, men valt van het ene gevaar in het andere en je komt letterlijk ogen te kort. Het midden staat in fel contrast met het begin, plotseling lijkt de film een avonturenfilm a la Jurassic Park!
Tegen het einde wordt de film een romantisch drama met de onvermijdelijke zoetsappigheid en tranen!
Dit verloop is toch jammer, want het belet mij toch om van alles te genieten. In slaap gesukkeld gaan we het eiland op, met bonzend hart zitten we naar de romantiek te kijken en verdrietig om het dramatische einde gaan we de bios uit!
Oftewel een film met gemengde gevoelens en al het neusje-van-de-zalm filmwerk ten spijt, niet alleen maar goede! Toch jammer!
Als ik hier dan zo alle reacties lees, krijg ik toch het gevoel dat mensen alleen maar het goede willen zien, want ik persoonlijk vond het erg storend en ik kan me niet voorstellen dat niet meer mensen dat hebben![/quote] Eigenlijk helemaal mee eens. Ja, Minority_Freak, als je dit had gezegd, was het hele andere koek! De emotiewissels zijn niet helemaal goed op elkaar afgestemd, en dat is inderdaad een beetje raar en misschien soms vervelend.
[quote=Minority_freak]Wat een geluk dat de 'oscarvoters', mensen die over het algemeen meer van film afweten dan de bende Kong-fanatici hier, er anders over denken. :Y I love it when I'm right all the time! En de oscarnominaties geven mij nog gelijk ook! >:) Ik zeg het... Kong is overrated als de pest, lang leve films met wáár karakter zoals 'Good Night, and Good Luck.' en 'Munich'! :W[/quote] Erg laag bij de grond vind ik dit. Je zal mij nooit horen zeggen dat Kong dé film van 2005 is. Wel de top der 2005 spektakel.
Kong is absoluut niet overrated. Beetje onzin om je gelijk proberen te halen dmv oscarnominaties. Er zijn zat goede films die níet genomineerd zijn, maar wel goed. Walk the Line heeft geen best picture nominatie. Hmm. SLECHTE FILM DUS! Absoluut niet. Het slaat gewoon nergens op wat je zegt.
En als we even IMDB'en zien we dit: Nominated for 4 Oscars. Another 2 wins & 15 nominations.
Even kijken welke nominaties? Oja, VISUAL EFFECTS. Hmm, raar. Ik hoorde namelijk iemand beweren dat de CGI bagger was in deze film. Wie dat was, hoef ik niet meer te vragen...
[quote=Webjoker]Naar deze film ben ik zeer benieuwd. Nog nooit gezien maar wel heel veel over gehoord.
Bij mij op de opleiding wordt dit bijna gezien als verplichtte kost en ook op het forum en op IMDB is praktisch iedereen lovend.
Als ik de tijd kan vinden ga ik kijken.[/quote] Ik moet hem maar eens zien... Nu hij op tv komt hoef ik hem niet meer te huren. Welke opleiding doe je, of geef je les bij?
Tsja... Als Peter Jackson nu een slechte film maakt, zal hij niet echt meer tot de creme de la creme behoren, wat Spielberg wel doet. Jackson is er, en nu moet hij er blijven.
En om nu te roepen dat de wereld smachtte naar de volgende film van "De maker van Braindead en Bad Taste", is ook een beetje overdreven. Echt goed begon hij het te doen met Heavenly Creatures.
[quote=zinkstar]
vragie: was Jack Black (zijn personage voor grapjassen onder ons) nouw een komisch figuur of speelde hij deze x iemand met diepgang???[/quote] Je hebt in film te maken met karakters (personen met geschiedenis, en handelen op basis van referentiekader; bedacht door de schrijver), of we hebben typetjes (het domme blondje, de geile nerd, de sporter, enz). Jack Black speelde hier een niet al te goed uitgewerkt karakter. Er is duidelijk een geschiedenis, een een typetje is het zeker niet. Jack Black speelt, naar mijn idee, eindelijk een goede rol, die serieus genomen word door hem. Al blijf je de kinderlijke twinkeling zien in zijn ogen.
Een personage met échte diepgang is het niet, maar the funny guy, of een of andere 'reden' heeft hij niet. Dus kortaf; ja, hij speelt de rol met diepgang.
als reactie op de film Eragon
als reactie op de film The Path to 9/11
als reactie op de film The Ring
als reactie op de film Saw III
als reactie op de film Hong yan
als reactie op de film Boksuneun naui geot
als reactie op de film Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
als reactie op de film La meglio gioventù
als reactie op de film La meglio gioventù
als reactie op de film Alien
als reactie op de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
als reactie op de film Chocolat
als reactie op de film Not Another Teen Movie
als reactie op de film Hostel
als reactie op de film Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
als reactie op de film From Hell
als reactie op de film Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
als reactie op de film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
als reactie op de film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
als reactie op de film The Weather Man
als reactie op de film Brokeback Mountain
als reactie op de film Moulin Rouge!
als reactie op de film Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
als reactie op de film King Kong
als reactie op de film King Kong
als reactie op de film The Blair Witch Project
als reactie op de film The Blair Witch Project
als reactie op de film Amadeus
als reactie op de film King Kong
als reactie op de film King Kong
als reactie op de film Mulholland Drive
als reactie op de film King Kong
als reactie op de film King Kong
als reactie op de film King Kong
als reactie op de film King Kong