Sweet Bobby: My Catfish Nightmare
Dertien-in-een-dozijn documentaire over een nietsvermoedende vrouw die zich in een kerel verliest die niet is wie hij zegt te zijn.
play

6,0 details

  • 82 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
82 Min Verenigd Koninkrijk

Kirat krijgt in 2009 een vriendschapsverzoek van ene Bobby Jandu. Ze kent hem niet, maar ziet wel dat ze een aantal gemeenschappelijke connecties hebben. Ze besluit het verzoek te accepteren. Kirat en Bobby beginnen te chatten en dat contact wordt steeds intensiever. De berichten gaan over in telefoongesprekken en de twee worden alsmaar hechter. Hun online vriendschap groeit uit tot een langeafstandsrelatie; zij woont in Engeland en hij in Australië. Ze heeft echter geen idee dat hij niet is wat hij lijkt. Ze blijkt tien jaar lang het slachtoffer te zijn geweest van catfishing.

Regie
Lyttanya Shannon
Cast
Hemma Gulhane.
Release
15.10.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Lyttanya Shannon | Scenario: Lyttanya Shannon | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2024

In 2010 introduceerde de Amerikaanse filmmaker Nev Schulman de term 'catfish' in zijn gelijknamige documentaire. Schulman werd het slachtoffer van een vrouw met een levendige fantasie die hem online allerlei leugens voorschotelde. Wat volgde was een kat(vis)- en muisspel om de waarheid te achterhalen en het achterliggende tragische verhaal bloot te leggen. Het legde Schulman, momenteel herstellende van een heftige nekbreuk, geen windeieren. De gelijknamige MTV-reeks waarin hij lotgenoten helpt werd tevens een grote hit.

Als Netflix een documentaire online zet die luistert naar de titel Sweet Bobby: My Catfish Nightmare, dan mag het geen verrassing heten dat ook hier weer iemand flink in de maling wordt genomen. Dit keer valt de twijfelachtige eer te beurt aan de vijfendertigjarige marketeer en parttime radiomaker Kira uit het Britse Brighton. Via nichtje Simran komt ze in contact met Bobby, de broer van het vriendje van dit nichtje. Er ontstaat een warme, maar platonische online vriendschap.

videotrailers & clips