Money Electric: The Bitcoin Mystery
Nog steeds probeert men bitcoin aan de man te brengen.
play

5,3 details

  • 100 Min
  • Documentaire

Deze documentaire duikt in een van grootste mysteries op het gebied van technologie en financiën: de oorsprong van Bitcoin en de identiteit van de anonieme maker, Satoshi Nakamoto. Meer dan tien jaar na Satoshi's verdwijning dreigt Bitcoin nu de wereldwijde financiële orde te ontwrichten, waardoor landen gedwongen worden de aard van geld te heroverwegen nu Satoshi mogelijk de rijkste persoon ter wereld kan worden. De film legt nooit eerder vertoonde aanwijzingen bloot en ontrafelt de chaotische oorsprong en de razendsnelle opkomst van Bitcoin.

Regie
Cullen Hoback
Cast
Adam Back, Cullen Hoback, Samson Mow, Ricardo Salinas Pliego, Peter Todd, Roger Ver.
Release
08.10.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Cullen Hoback | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2024

Voor wie reeds fan is van bitcoin, om wat voor reden dan ook, is Money Electric: The Bitcoin Mystery wellicht een interessante aanvulling daarop. Maar leken die willen begrijpen wat nou eigenlijk de aantrekkingskracht van deze cryptovaluta is, kunnen deze documentaire alleen met opperste concentratie volgen. En dat is zeer zeker niet de moeite waard. Saaie onderwerpen, halve verhalen en een hoop opvulmateriaal houden het nut van bitcoin een groot mysterie.

Het eerste mysterie is meteen de titel: Money Electric is een verouderde term, moet het niet Money Digital zijn? Bovendien gaat een flink deel van de documentaire niet over bitcoin in het algemeen, maar specifiek over de speurtocht naar de verdwenen oprichter van bitcoin, die onder het pseudoniem Satoshi Nakamoto opereerde. Een titel als Who Is Satoshi Nakamoto? lijkt een veel logischere keuze, maar logica is ver te zoeken in deze rommelige documentaire.

videotrailers & clips