Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band

8,0 details

  • 99 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigde Staten

Bruce Springsteen en The E Street Band laten zien hoe hun legendarische liveoptredens tot stand zijn gekomen. We zien beelden van bandrepetities, backstage momenten, zeldzame archiefbeelden en persoonlijke verhalen van Bruce Springsteen zelf.

Regie
Thom Zimny
Cast
E Street Band, Bruce Springsteen.
Release
08.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Thom Zimny | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2024

De rockscene kent aardig wat artiesten die al decennialang meegaan, maar er ogen er weinig zo onverwoestbaar als Bruce Springsteen. Vooruit, 'The Boss' moet inmiddels wel extra oppassen dat hij geen podiumtreetje mist, maar zeker sinds de coronastop blijven zijn beruchte marathonconcerten zich gedwee opstapelen. De routineuze documentaire Road Diary: Bruce Springsteen and the E Street Band stipt aan waar het wandelende icoon zijn motivatie vandaan blijft halen. Verdiende bijrollen zijn daarbij weggelegd voor de muzikanten die de zanger al sinds de jaren zeventig vergezellen.

In november 2019 kwamen Springsteen en de leden van de E Street Band bijeen om de doorleefde nummers van het album Letter to You in te spelen. Ze konden op dat moment nog niet weten dat ze pas jaren later nieuwe muzikale repetities zouden afwerken. Road Diary pakt de draad op als het bekende ensemble eindelijk weer met hun voorman op het podium staat, en een kersverse wereldtoer de lockdowns kan doen vergeten.

videotrailers & clips