The Remarkable Life of Ibelin
Het leven van Mats raakte dat van vele anderen via World of Warcraft.
play

7,9 details

  • 106 Min
  • Documentaire
  • Animatie
  • Biografie
  • Noorwegen

De gamer Mats Steen overlijdt op zijn 25ste aan een degeneratieve spierziekte. Zijn rouwende ouders verkeerden in de veronderstelling dat hun zoon een eenzaam en geïsoleerd leven leidde, maar van heinde en verre komen brieven van zijn online vrienden.

Alt titel
Ibelin
Regie
Benjamin Ree
Cast
Zoe Croft, Kelsey Ellison, Ed Larkin, John Andrew Mclay, Elena Pitsiaeli, Sebastian Tjørstad, Paul Wild, Mats Steen.
Release
08.03.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Benjamin Ree| Cast (stemmen): Thomas Stene-Johansen (Mats), Ed Larkin (Ibelin), Paul Wild (drakenvechter), Zoe Croft (Reike), Sebastian Tjørstad (Nikmik), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2024

In 2004 verscheen de videogame World of Warcraft. In deze MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) beleven spelers met anderen zowel wilde avonturen als alledaagse gebeurtenissen in een fantasywereld. World of Warcraft is in zijn twintig jaar symbool geworden voor gameverslaving, met wereldwijd spelers die veel te veel tijd en geld investeren om maar ondergedompeld te blijven in hun 'tweede leven'. De documentaire The Remarkable Life of Ibelin laat echter zien dat deze digitale leefomgeving niet alleen contacten in de echte wereld kan verstoren, maar ook positief kan beïnvloeden.

Privédetective Ibelin Redmoore is de knappe, gespierde avatar van Mats Steen, een aan zijn rolstoel gekluisterde Noorse jongeman die op vijfentwintigjarige leeftijd overleed aan Duchenne-spierdystrofie. De progressieve ziekte stond fysieke contacten en hobby's in de echte wereld in de weg en zo werd Mats al op jonge leeftijd een fanatieke gamer. Het warme gezin waarin Mats opgroeide (ten tijde van zijn dood woonde hij in een appartement onder zijn ouderlijk huis) zag hoe hij zich met de jaren steeds meer terugtrok in de wereld van Warcraft, wat tot zorgen leidde, maar hem ook met liefde werd gegund.

videotrailers & clips