Hold Your Breath
Een moeder en haar dochters moeten het zien te rooien in de Amerikaanse Dust Bowl
play

4,6 details

  • 94 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

In het Oklahoma van de jaren dertig wordt een jonge moeder door haar verleden gekweld. Door zandstormen zit haar gezin opgesloten in huis en raakt de vrouw ervan overtuigd dat een mysterieuze aanwezigheid het op haar kinderen gemunt heeft. Om hen te beschermen gaat ze over tot extreme maatregelen.

Regie
Karrie Crouse
William Joines
Cast
Sarah Paulson, Amiah Miller, Alona Jane Robbins, Annaleigh Ashford, Ebon Moss-Bachrach, Arron Shiver, Frances Lee McCain, Courtney Cunningham, James Healy Jr., Nathan Gariety, Ethan Woodall, Hannah Mosqueda, Elese Jones, Paris Jones, Cynthia Perzabal, Joanne Marie, Lakken Frazier, Kira Jones.
Release
12.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Karrie Crouse, William Joines| Scenario: Karrie Crouse | Cast: Sarah Paulson (Margaret Bellum), Amiah Miller (Rose Bellum), Alona Jane Robbins (Ollie Bellum), Annaleigh Ashford (Esther Smith), Ebon Moss-Bachrach (Wallace Grady), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2024

Een eenzame woning op een plek in Oklahoma waar ooit gewassen groeiden. Mensen vertellen hier over de tijd toen de tarwehalmen groen waren. Nu is er slechts een woestenij geteisterd door stormen van zand en stof. Het stof dringt door de kieren en spleten het huis binnen, bedekt het meubilair en veroorzaakt dodelijke ziekten bij de kinderen. Inderdaad, Hold Your Breath voelt af en toe als een proloog van Interstellar. Maar de hoogten van Christopher Nolans sciencefictionmeesterwerk bereikt Hold Your Breath nooit.

Een van de overleden kinderen laat twee zusjes en een moeder achter. Vader is naar het oosten getrokken op zoek naar betere oorden. Als hij genoeg geld naar huis stuurt kunnen Margaret en de twee meiden de trein nemen om zich bij hem te voegen. Tot dan moeten ze het zien te rooien met de bewoners van het besloten, gelovige gehucht waar vooral wordt geborduurd en gebeden voor regen om het stof weg te spoelen. De dreiging van de droogte is echter niet alleen van fysieke aard. Er zou een wezen bestaan dat in stof uiteenvalt en de mens, indien die dit inademt, tot kwade daden aanzet.

videotrailers & clips