Untold: Hope Solo vs. U.S. Soccer
Deze documentaire over een absolute topsporter blijft zelf net te eenzijdig om de subtop te ontstijgen.
play

6,0 details

  • Documentaire
  • Biografie
  • Sport
  • Verenigde Staten

Wereldkampioen Hope Solo vertelt over haar turbulente opmars naar de top van het vrouwenvoetbal te midden van publieke schandalen en spanningen met voormalige teamgenoten.

Regie
Nina Meredith
Cast
Michelle Akers, Roger Bennett, Tom Bergeron, Joe Biden, Brandi Chastain, Bill Clinton, Jill Ellis, Jimmy Fallon, Mia Hamm, David Letterman, Dan Flynn, Lesle Gallimore, Amy Griffin, Sunil Gulati, Cheryl Hirss, Amy Klobuchar, Kristine Lilly, Carli Lloyd.
Release
02.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Nina Meredith | Speelduur: 74 minuten | Jaar: 2024

Hope Solo was een van de beste keepers van haar generatie, of misschien zelfs van heel de nog jonge geschiedenis van het vrouwenvoetbal. Of zoals enkelen in de nieuwe documentaire Untold: Hope Solo vs. U.S. Soccer beweren: zij was dé beste aller tijden. Dit is indicatief voor de insteek van de film, een poging om de reputatie van Hope Solo in ere te herstellen, en vooral ook háár verhaal te vertellen.

De reputatie van Hope Solo heeft namelijk nogal wat deuken opgelopen tijdens haar carrière. Hoewel ze vooral in de jaren 2007-2016 een grote sterrenstatus genoot in de Verenigde Staten, stond ze ook bekend om haar controversiële uitspraken en meerdere arrestaties. Een van die statements werd zo erg bevonden dat ze een half jaar werd geschorst en haar contract met het Amerikaanse equivalent van de KNVB, 'U.S. Soccer' werd ontbonden. Op 35-jarige leeftijd een effectief einde van haar carrière.

videotrailers & clips