Bangkok Breaking: Heaven and Hell
Harde knallen en veel klappen tijdens rellen in Bangkok, niet veel meer of minder dan dat.
play
  • 146 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thailand
146 Min Thailand

Reddingswerker Wanchai is onlangs geschorst vanwege een gevaarlijke beslissing tijdens een rel in een woonwijk. Nu werkt hij als bezorger. Wanneer hij iets aflevert bij ziekenhuisverpleegster Meiji, raken ze per ongeluk verstrikt in de ontvoering van Duangkamol, de dochter van de invloedrijke magnaat die verantwoordelijk is voor de uitzettingen die de rellen hebben veroorzaakt. Wanchai zit nu vast in een gevaarlijke woongemeenschap en moet een manier zien te vinden om Duangkamol te redden en levend te ontsnappen.

Alt titel
Bangkok Breaking: Fa Narok Mueang Thewada
Regie
Kome Kongkiat Komesiri
Cast
Sukollawat Kanarot, Sanya Kunakorn, Atitaya Tribudarak, Mikhail Mukhtasipov, Kumron Jivachat.

Filmtotaal Recensie

Regie: Kome Kongkiat Komesiri| Scenario: Kome Kongkiat Komesiri | Cast: Sukollawat Kanarot (Wanchai), Atitaya Tribudarak (Meiji), Sanya Kunakorn (Sin), Isariya Chanupala (Pond), Machida Sutthikunphanit (Koi), e.a. | Speelduur: 146 minuten | Jaar: 2024

Wat het Braziliaanse City of God, het Indonesische The Raid en het Franse Athena gemeen hebben, is hun drang om achterstandswijken om te bouwen tot oorlogsgebieden. Het Thaise Bangkok Breaking: Heaven or Hell doet een duit in het zakje door Bangkok de nieuwe setting te maken, waar ME-agenten en boze burgers elkaar treffen met gummiknuppels, schilden en bakstenen. Al snel wordt er in de Ruamjai-wijk met scherp geschoten en moet de maaltijdbezorger Wanchai zien te overleven binnen een complot, waar alle vijandige partijen slaags raken met elkaar.

Bij Wanchai zit het hart op de juiste plaats, en in eerste instantie verschijnt hij bij de rellen in Ruamjai als paramedicus. Buitenlandse vastgoedmagnaten hebben het gemunt op de wijk met de bedoeling alle bewoners te verjagen en er een miljonairscampus te bouwen. Al meerdere maanden verzetten de burgers zich tegen vlagen aan ME-eenheden die hen trachten te verjagen en is de wijk veranderd in een stedelijke jungle. Voor zijn ogen ziet Wanchai daar zijn collega Pond verbranden door een explosie en ternauwernood aan de dood ontsnappen. Het verklaart Wanchai's carrièreswitch, maar Ruamjai is nog niet klaar met hem.

videotrailers & clips