Las Hermanas Fantásticas
Een vreemde en niet grappige film met saaie hoofdpersonages en een plot dat maar niet in beweging komt.
play

4,8 details

  • 82 Min
  • Argentinië
82 Min
Argentinië

De twintigjarige Jesi en de vijfentwintigjarige Ángela zijn twee zussen die elkaar niet kennen. Hun vader, die ze nauwelijks hebben gekend, is overleden en heeft hen een appartement nagelaten in de exclusieve wijk Puerto Madero. De zussen bezoeken het appartement, op hun hoede voor elkaar, en vinden drie miljoen euro verborgen in een muur. Samen moeten ze beslissen wat ze gaan doen met het geld dat hun leven voor altijd zou kunnen veranderen.

Alt titel
(Un)lucky Sisters
Regie
Fabiana Tiscornia
Cast
Manuel Vignau, Sofía Morandi, Leticia Siciliani, Ignacio Giménez, Lorena Vega, Mariano Saborido, Agustín Gagliardi, José Manuel Espeche, Andrea Garrote, Luciano Borges.
Release
30.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Fabiana Tiscornia | Scenario: Mariano Vera | Cast: Sofia Morandi (Jésica), Leticia Siciliani (Ángela), Andrea Garrote (Inesita), Mariano Saborido (Severino), Lorena Vega (Pamela), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2024

De Nederlandse film Zus en Zo had de eer een Oscarnominatie te krijgen voor beste buitenlandse film. Tien minuten in de film wordt het conflict uitgesproken: moeder is overleden en geeft al het geld aan de broer, wat de zussen vreemd vinden omdat die twee geen band hadden. Een half uur later is dit nog steeds het hardop uitgesproken conflict. Een uur later zit het plot nog steeds op exact hetzelfde punt. Sommige filmmakers vinden het drama dat ze aan het begin introduceren sterk genoeg voor een uur vermaak. Maar bij Las Hermanas Fantásticas hebben ze dat mis.

De vader van halfzussen Ángela en Jési overlijdt, waardoor ze naar zijn woning moeten komen. Ze zijn amper een paar minuten alleen of ze ontdekken dat de man miljoenen euro's heeft verstopt achter een muur. Jési wil met alle plezier de poen inpakken en wegwezen, maar Ángela vermoedt dat het gestolen geld is. De twee moeten uitpluizen hoe ze tot een compromis gaan komen.

videotrailers & clips