Bandida: A Número Um
Deze actiethriller, gebaseerd op het levensverhaal van drugsbazin Raquel de Olivieira, is een rommelig allegaartje.
play

4,3 details

  • 82 Min
  • Actie
  • Drama
  • Brazilië
82 Min Brazilië

Een jonge vrouw, opgegroeid te midden van dodelijke rivaliserende bendes in een beruchte Braziliaanse favela, vindt liefde, misdaad en verraad bij haar zoektocht naar macht.

Regie
João Wainer
Cast
Maria Bomani, Julio Adrião, Jean Amorim, Jéssica Barbosa, Antônio Benício, Jeckie Brown, Milhem Cortaz, Fátima Domingues, Zé Mário Farias, Vitor Feitosa, Michely Gabriely, Paulo Guidelly, Thaís Gulin, Jorge Hissa, Natália Lage, Evaldo Macarrão, Kelner Macêdo, MC Marechal.
Release
20.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: João Wainer | Scenario: Patrícia Andrade, Cesar Gananian, João Wainer, e.a. | Cast: Maria Bomari (Rebecca), Jean Amorim (Pará), Jéssica Barbosa (Zefa), Antônio Benício (Feliciano), Jeckie Brown (Trakinas), Milhelm Cortaz (Amoroso), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2024

Ze is inmiddels in de zestig, maar de Braziliaanse Raquel de Oliveira debuteerde bijna tien jaar geleden als schrijver en wel van haar eigen autobiografie. Het was een opvallende carrièremove, want in de jaren tachtig en negentig was De Olivieira een van de meest geduchte drugsbazen van de favelas van Rio de Janeiro. Direct en indirect heeft de topcrimineel heel wat doden op haar geweten. Haar levensverhaal vormt de zeer losse basis van de rommelige en verwarrende actiethriller Bandida: A Número Um.

Centraal staat de fictieve Rebecca, die in het openingsshot in paniek een bandje met haar ervaringen inspreekt. Ze heeft haast want de politie staat op het punt een inval te doen en Rebecca in te rekenen. Het bandje is bedoeld om de vinder duidelijk te maken dat "Rio de Janeiro een monster heeft gecreëerd". Er zou dus geen gebrek aan theater en dramatiek moeten zijn. Was dat maar zo, in deze gehaaste terugblik op Rebecca's leven die meer verwarring dan helderheid schept.

videotrailers & clips