My First Film

My First Film (2024)

Een waarachtig kijkje achter de schermen tijdens een filmproductie van amateurs.
play

6,4 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

De jonge filmmaker Vita herbeleeft haar chaotische eerste poging tot het maken van een film. Door Vita's onervarenheid gaat de productie van een semi-autobiografische film met haar beste vriendin in de hoofdrol gepaard met aanzienlijke verstoringen en een bijna fataal ongeluk.

Regie
Zia Anger
Cast
Timothy Griffin Allan, Philip Ettinger, Eamon Farren, Hailey Gates, Eleonore Hendricks, Odessa Young, Jackson Anthony, Cole Doman, Sage Ftacek, Ruby Max Fury, Denise Kolodja, Abram Kurtz, Deana LeBlanc, Sarah Michelson, Devon Ross, Seth Steinberg, Jane Wickline.
Release
30.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Zia Anger | Scenario: Zia Anger, Billy Feldman | Cast: Odessa Young (Vita), Devon Ross (Dina), Timoth Griffin Allan (Gideon), Cole Doman (Crew Member), Eamon Farren (Crew Member), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2024

In de deels fictionele, deels autobiografische My First Film keert regisseur Zia Anger terug naar haar gefaalde, eerste filmproject Always All Ways, Anne Marie en geeft het een tweede kans. In plaats van het verhaal met meer kennis en kunde te reproduceren, kiest ze voor een ander pad. We volgen de obstakels van Anger's evenbeeld Vita, beiden gedreven om hun verhaal op beeld te vatten. Maar in deze onbeschaamde indiefilm worstelt Vita met meer dan enkel de chaos van de filmset.

Onbezonnen begint Vita aan haar eerste filmproject: ze trommelt wat crewleden op, contacteert oude kennissen en springt met een warboeltje van hen in een lichtbusje om haar eigen script te realiseren. Alter ego Dina hoort haar betere zelf te belichamen en goed te doen wat Vita zelf fout heeft gedaan. Maar dronken feestjes, een manipulatief vriendje en een Adderall-verslaving gooien roet in het eten. Door te tonen wat er voor en achter de camera gebeurt, geeft My First Film een waarheidsgetrouw beeld van de misère van de filmset, gedreven door de naïeve dromen van beginnende makers.

videotrailers & clips