Kissufim

Kissufim (2023)

Een film die het publiek bij voorbaat zal verdelen, maar uiteindelijk te weinig indruk maakt.
play

4,9 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Israël
88 Min Israël

In 1977 doet een groep Israëlische soldaten vrijwilligerswerk in een kibboets bij Gaza terwijl ze de laatste fase van hun legerdienst doormaken. Een van hen is de sterke Eli, die worstelt met de verschrikkingen van de oorlog.

Regie
Keren Nechmad
Cast
Swell Ariel Or, Yehonatan Vilozny, Ofer Greenberg, Adam Gabay, Mili Eshet, Paula Kroh, Erez Oved, Lir Katz, Adam Haloon, Alisa Vaisburd, Tamir Ginsburg, Herzl Tobey, Doron Amitay, Eliran Hirsh.
Release
04.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Keren Nechmad | Scenario: Hadar Arazi, Yonatan Bar-Ilan, Keren Nechmad | Cast: Swell Ariel Or (Eli), Yehonatan Vilozny (Yoavi), Ofer Greenberg (Ron), Adam Gabay (Udi), Mili Eshet (Michaela), Lir Katz (Hila), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2023

Vrede in het Midden-Oosten lijkt op dit moment verder weg dan ooit, maar in 1977 was er een sprankje hoop. Anwar Sadat, de president van Egypte, dat destijds in oorlog was met Israël, hield in weerwil van de andere Arabische leiders een toespraak tot de Knesset. De kiem voor het vredesverdrag van Camp David een jaar later was gelegd. In Kissufim volgen de bewoners van de kibboets waar de film naar is genoemd het nieuws over Sadats bezoek aan het Israëlische parlement op de voet. Maar politieke vraagstukken staan verder niet op de voorgrond, al zijn die in een land als Israël nooit ver weg natuurlijk.

De zomer van 1977 brengt beweging in de levens en relaties van een groepje twintigers. Centraal staat het personage Eli, gespeeld door Swell Ariel Or (The Beauty Queen of Jerusalem), een jonge vrouw die zich gevangen voelt. Het is alsof de tijd door haar vingers glipt. Net als de rest van haar vriendengroep werkt ze in kibboets Kissufim als onderdeel van haar militaire dienst. Ze bewerken het land, onderhouden het irrigatiesysteem en dansen 's avonds met de andere kibboetsniks. Aan aandacht heeft Eli niet te klagen. Twee vrijers steken hun bewondering niet onder stoelen of banken en kijken haar voortdurend haast kwijlend aan. Een van hen verzucht: "Zoveel schoonheid, zoveel problemen."

videotrailers & clips