De Break-Up Club
Romantische komedie met zowaar wat charme, maar waarom worden vrouwelijke hoofdpersonages toch altijd zo nukkig geschreven?
play

6,4 details

  • Komedie
  • Nederland
  • België
Nederland

De geslaagde dertiger Dylan biedt met zijn vriend Mick een unieke service aan: hij beëindigt voor klanten hun romantische relaties. Ideaal voor mensen die geen zin hebben in conflicten en drama. Deze onderneming is zo succesvol dat zij de aandacht trekt van journaliste Zoë. Zij gaat op onderzoek uit, niet wetende dat Dylan ook is ingehuurd om haar relatie te beëindigen.

Regie
Jonathan Elbers
Cast
Sarah Bannier, Oscar Aerts, Birgit Schuurman, Han Oldigs, Cynthia Abma, Noël van Santen, Hannah van Lunteren, Jasmine Sendar, Holly Mae Brood, Juvat Westendorp, Sara Afiba, Kendrick Etmon, Johanna Hagen, Hayo de Kruijf, Christopher van Duijn, Sharifa Smith, Emma Deckers, Fauve Geerling.
Release
12.09.2024
Release NL
12.09.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Elbers | Scenario: Gerben Hetebrij | Cast: Holly Mae Brood (Zoë), Juvat Westendorp (Dylan), Sarah Bannier (Lana), Oscar Aerts (Mike), Birgit Schuurman (Trix), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2024

In Amerikaanse romkoms die sinds de jaren negentig twintig jaar lang uit de grond werden gestampt, vonden makers vaak een goede balans tussen de mannelijke en de vrouwelijke hoofdpersonages. Ze hadden elk hun goede en slechte kwaliteiten, want het moest uiteraard botsen voordat ze de ware in elkaar zagen. Het lijkt alsof Nederlandse filmmakers daar onterecht uit hebben geleerd dat de vrouw altijd de geïrriteerde bitch moet zijn. Geen wonder dat de doelgroep - Nederlandse vrouwen - nooit zo te spreken is over de dames in dit soort films. De Break-Up Club is niet anders. Hoog tijd voor verandering.

Zoë wordt gedumpt. Maar dan niet door haar vriend, maar door een bedrijf dat hij heeft ingehuurd om het namens hem te doen. Aangezien ze columnist is besluit Zoë dat ze professionele dumper Dylan gaat volgen om een stukje over hem te schrijven, en hij gaat daarmee akkoord. Al gauw blijkt dat het werk niet zo zwart-wit en laf is als ze had gedacht.

videotrailers & clips