Elizabeth Taylor: The Lost Tapes
Het leven en de carrière van een filmicoon, verteld door haar eerlijke onverbloemde zelf.
play

7,3 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Nieuw ontdekte interviews met Elizabeth Taylor en ongekende toegang tot het persoonlijke archief van de ster onthullen het complexe innerlijke leven en de kwetsbaarheid van het baanbrekende icoon.

Regie
Nanette Burstein
Cast
Elizabeth Taylor, Roddy McDowall, Debbie Reynolds, Richard Burton, George Hamilton, Marion Rosenberg, Samuel Marx, John Heyman, Tim Mendelson.
Release
16.05.2024
Release NL
04.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Nanette Burstein | Scenario: Tal Ben-David | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2024

De naam van Elizabeth Taylor zal voor velen onlosmakelijk verbonden zijn met de glamourkant van het leven van een filmster. Het meest tot de verbeelding spreken haar acht huwelijken, waarvan twee keer met tegenspeler Richard Burton. Of mensen herinneren zich de actrice op oudere leeftijd, gekluisterd aan een rolstoel en innig bevriend met wijlen Michael Jackson.

Je zou toch haast vergeten dat de in Londen geboren Taylor vooral een begenadigd actrice was die een aantal iconische rollen op haar cv had staan. Taylor was begin dertig toen ze een van de hoofdrollen vertolkte in Who's Afraid of Virginia Woolf?, vele jaren ouder en vele kilo's zwaarder gemaakt. Of in de Tennessee Williams-verfilmingen Cat on a Hot Tin Roof en het controversiële Suddenly, Last Summer.

videotrailers & clips