Delincuentes (2024)

  • Drama
  • Mexico
Mexico

Een groep rijke, bevoorrechte jongeren gebruikt zijn hoge sociale status om weg te komen met misdaden, maar hun uitbundige levensstijl verbergt de duistere waarheid dat de meest kwetsbare mensen lijden onder de gevolgen van hun daden.

Regie
Humberto Hinojosa Ozcariz
Cast
Alfonso Herrera, Ximena Lamadrid, Juan Pablo Fuentes Acevedo, Renata Manterola, Fernando Cattori.

Filmtotaal Recensie

Regie: Humberto Hinojosa | Scenario: Santiago Mohar Volkow | Cast: Juan Pablo Fuentes (Xavi), Fernando Cattori (Gerardo), Ximena Lamadrid (Mari), Renata Manterola (Renata), Alfonso Herrera (Rodrigo), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2024

In een afgelegen rijkeluisbuurt neemt criminele activiteit plots toe. En hoewel de meeste personages in de film niet weten waardoor het komt, is de kijker direct op de hoogte: in samenspel zijn de jongeren van de buurt begonnen deze te terroriseren. En hoewel Principes Salvajes erg sterk begint, lijkt de film zich al snel te verliezen. Met een onsamenhangend geheel als eindresultaat.

Principes Salvajes draait om vier personages, die elk in verschillende maten met elkaar te maken hebben. Zo is Gerardo de leider van de groep, hij maakt de plannen en trekt de rest van de vrienden mee. Daarom is hij natuurlijk ook een rokkenjager, en Mari is één van zijn vriendinnetjes. Haar broer Xavi lijkt de minste eigenwaarde te hebben, en is hierdoor de grootste handlanger van Gerardo. En dan is er Renata, het vriendinnetje van Xavi, die overduidelijk een eigen carrière probeert te starten en per ongeluk verwikkeld raakt in het net.