Lolo and the Kid

5,5 details

  • Drama
  • Filipijnen
Filipijnen

Een oplichter en het kind dat hij in huis nam bedriegen stelselmatig de rijken. Een unieke kans zou echter een einde kunnen maken aan hun onafscheidelijke band.

Regie
Benedict Mique
Cast
Joel Torre, Euwenn Mikael Aleta, Nico Antonio, Joem Bascon, Iza Calzado, Juan Karlos Labajo, Shaina Magdayao, Luka Sero, Meryll Soriano, Markki Stroem, Alfred Vargas.
Release
07.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Benedict Mique | Scenario: Benedict Mique | Cast: Joel Torre (Lolo), Euwenn Mikael Aleta (Kid), Meryll Soriano (Gemma), Joem Bascon (Allen), Juan Karlos Labajo (Oude Kid), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2024

Wat doe je als je een zwerfkind voor je deur ziet slapen, samen met zijn opa onder een stuk karton? Het joch adopteren, suggereert de Filipijnse dramafilm Lolo and the Kid. Lolo, ofwel 'grootvader', strijkt er een mooi zakcentje mee op en wacht tot 's nachts Kid het huis van zijn nieuwe adoptieouders verlaat met al hun dure gadgets. Het is een erg sterk, maar ook bijzonder discutabel verdienmodel. Helaas duurt het bijna de hele lengte van de film voordat Lolo iets van gewetenswroeging vertoont.

Op de straten van Manila is het prima vertoeven voor Lolo en de Kid. Na iedere nacht kinderloze ouders met dikke portemonnees verleiden, verpatsen de 'high-class bums' alles op de zwarte markt en trekken ze eropuit. Tijdens gelukzalige montages wagen ze zich naar de kermis en de karaokebar om hun geld er zo snel mogelijk doorheen te jassen. De dag erna zet Lolo zijn gevonden kleinzoon netjes af in een parkje met een ijsje en gaat hij op zoek naar hun volgende slachtoffer.