Fast Charlie

Fast Charlie (2023)

Een onderhoudend niemendalletje, prima voor thuis maar begrijpelijk dat het de bioscoop niet heeft gehaald.
play

6,2 details

  • 90 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Charlie Swift werkt al twintig jaar als probleemoplosser en huurmoordenaar voor de ouder wordende maffiabaas Stan. Een rivaliserende gangster, de meedogenloze Beggar Mercado, besluit Stan en zijn mensen uit de weg te ruimen. Charlie is de enige overlevende en wil zijn vriend wreken. Samen met Marcie, de ex-vrouw van een crimineel die hij heeft vermoord, vormt Charlie een team om Beggar en zijn hele operatie ten val te brengen.

Regie
Phillip Noyce
Cast
Pierce Brosnan, Morena Baccarin, James Caan, Gbenga Akinnagbe, Toby Huss, Fredric Lehne, Sharon Gless, David Kallaway, Christopher Matthew Cook, David Chattam, Susan Gallagher, Lindsey G. Smith, Stephen Louis Grush, Jared Bankens, Jacob Grodnik, Anissa Matlock, Brennan Keel Cook, Susan Kirton.
Budget
$ 20.000.000
Release
08.12.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Phillip Noyce | Scenario: Richard Wenk | Cast: Pierce Brosnan (Charlie Swift), Morena Baccarin (Marcie Kramer), James Caan (Stan Mullen), Gbenga Akinnagbe (Beggar), Sharon Gless (Mavis), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2023

In de film Brazil komt het hele verhaal op gang omdat iemand een vlieg doodslaat, die vervolgens in een printer valt en daarmee de naam Tuttle per ongeluk wijzigt in Buttle. Er volgt ruim een half uur dat puur gaat over de steeds ergere gevolgen van dit kleine foutje; een meesterlijke opzet. In Fast Charlie lijkt het er even op dat een situatie van kwaad tot erger gaat, en de film hier om zal draaien. Maar nee, dat is kort na een lompe en vergezochte fout van een man achter het stuur van een auto afgerond en maakt plaats voor een licht en standaard misdaadverhaal.

Charlie is een 'klusjesman' voor een criminele organisatie in Mississippi. Tijdens een opdracht leert hij Marcie kennen, de ex van de man die hij moet vermoorden, omdat hij haar hulp nodig heeft. Meer dan hij had verwacht, zelfs, want omdat zijn baas oud en vergeetachtig is geworden is er iemand van mening dat de boel overgenomen moet worden - met geweld.

videotrailers & clips