Modern Masters
De films van Rajamouli doen je mond openvallen, maar deze documentaire over hem geeft eerder kans om te gapen.
play

6,6 details

  • 74 Min
  • Documentaire
  • India
74 Min India

Benadrukt Rajamouli's invloed op de Indiase en internationale cinema, met interviews en beelden van achter de schermen.

Cast
James Cameron, Prabhas, Joe Russo, S.S. Rajamouli, Ram Charan, N.T. Rama Rao Jr., Rana Daggubati, M.M. Keeravani, Rama Rajamouli, Anupama Chopra, Karan Johar, Vijayendra Prasad, S.S. Karthikeya, S.S. Kanchi, Shobu Yarlagadda, M.M. Srivalli.
Release
02.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Tanvi Ajinkya, Raghav Khanna | Speelduur: 74 minuten | Jaar: 2024

In Modern Masters: S.S. Rajamouli horen we dat de inmiddels beroemde Indiase regisseur echt een hands on-werkwijze heeft. Dat wordt even later wel heel letterlijk als we hem zelf met nephoeven sporen in het zand zien maken voor een scène in een van zijn films. De sporen die Rajamouli zelf achterlaat, bekend van films als Eega, Baahubali en RRR, zijn veel minder vergankelijk en deze documentaire hijst hem daarom op een voetstuk als een moderne Spielberg.

In de vijf kwartier die volgen leren we Rajamouli kennen als een ingewikkeld figuur. Een veeleisende, dwingende regisseur die tegelijkertijd liever buiten slaapt dan zijn vrouw wakker te maken, als zij hem per ongeluk heeft buitengesloten. Een man die inzet op een groot publiek en breed volksvermaak, en tegelijkertijd over het traject van elke afgeschoten pijl nadenkt. Iemand die zijn hele familie betrekt bij het maken van zijn films en ze soms in een goedkoper hotel laat slapen, inclusief hijzelf, zodat er meer budget naar het witte doek kan.

videotrailers & clips