Viver Mal

Viver Mal (2023)

Het ideale leven is niet altijd ideaal. Slotdeel van intrigerend tweeluik biedt stof tot nadenken.
play

6,7 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Portugal
  • Frankrijk
124 Min Portugal

In Mal Viver bleven de hotelgasten op de achtergrond, in tegenhanger Viver Mal komen zij aan de beurt. Ook bij hen zijn het de moeders die het voortouw nemen in de psychologische oorlogsvoering. Zo zet de moeder van Júlia emotionele chantage in om een wig te drijven tussen haar dochter en dier vriendin Alice. En stort Elisa zich schaamteloos in een verhouding met de echtgenoot van haar dochter Graça. De moeder van Jaime is alleen telefonisch een stoorzender, maar hij onderbreekt er wel doodleuk de vrijpartij met zijn vriendin Camila voor.

Alt titel
Living Bad
Regie
João Canijo
Cast
Nuno Lopes, Leonor Silveira, Filipa Areosa, Rafael Morais, Lia Carvalho, Beatriz Batarda, Carolina Amaral, Leonor Vasconcelos, Lourdes Norberto, Anabela Moreira, Rita Blanco, Madalena Almeida, Cleia Almeida, Vera Barreto.
Release
07.05.2023
Release NL
29.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: João Canijo | Scenario: João Canijo | Cast: Nuno Lopes (Jaime), Filipa Areosa (Camila), Rafael Morais (Alex), Carolina Amaral (Alice), Leonor Vasconcelos (Julia), e.a. | Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2023

In Mal Viver was te zien hoe een ongelukkig bestaan leidt tot depressie, spanningen binnen de familie en talloos ander leed. Tijdens al het drama waren glimpsen te zien van het leven van de hotelgasten, die ogenschijnlijk een droomleven leidden. Onder hen een succesvol influencer, een opkomend actrice en de aanstaande bruid van een rijke man. Toch is de vraag of hun leven écht beter is dan dat van de hoteleigenaren.

De structuur van Viver Mal is nét even anders dan die van Mal Viver. Deel een focuste op één familie en vertelde een lineair verhaal, dit tweede deel is duidelijker een anthologie; een verhaal bestaande uit losse verhalen met een (in)directe connectie. Wie de films direct achter elkaar kijkt zal even moeten wennen aan deze nieuwe structuur, maar de films vullen elkaar geweldig aan.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Viver Mal Nieuwsberichten