Paradis Paris

Paradis Paris (2024)

Typisch Franse humor is niet altijd helemaal koosjer, maar raakt je wel.
play

6,9 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Frankrijk
110 Min Frankrijk

Een vergeten zangeres, een depressieve tiener, een verliefde make-up artist, een presentator van een misdaadprogramma raken allemaal op hun eigen manier geconfronteerd met de dood. Voormalig operaster Giovanna wordt per abuis overleden verklaard in de pers, Marie-Cerise wordt ontvoerd terwijl ze probeert zelfmoord te plegen en in zijn werk flirt de Engelse stuntman Mike dagelijks met de dood. Via alledaagse ontmoetingen met universele figuren zoals een schoonmaakster, een café-eigenaar en een rechercheur zijn de levens van ogenschijnlijk ongerelateerde deze Parijzenaren toch met elkaar verweven.

Alt titel
Dear Paris
Regie
Marjane Satrapi
Cast
Rossy de Palma, Roschdy Zem, Monica Bellucci, André Dussollier, Eduardo Noriega, Martina García, Pascal Ternisien, Béatrice Costantini, Ben Aldridge, Alex Lutz, Gwendal Marimoutou, Charline Emane, Thomas Bernier, Roméo Grialou, Charlotte Dauphin, Inès Gaudin-Prat, Alonso Venegas Flores, Shane Woodward.
Release
12.06.2024
Release NL
29.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Marjane Satrapi | Scenario: Marie Madinier, Marjane Satrapi | Cast: Monica Bellucci (Giovanna Bianchi), Ben Aldridge (Mike), Gwendal Marimoutou (Badou), Rossy de Palma (Dolorès), Charline Emane (Marie-Cerise), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2024

Franse humor in films is vaak beter dan de onze. Dat wil niet zeggen dat de stijl universeel is. Sterker nog, de humor is regelmatig vrij bizar. Ook Paradis Paris heeft surrealistische momenten. Vooral de verhaallijn van een tienermeisje is ronduit deprimerend, maar de Fransen hebben het lef om dit met een vingerknip om te draaien naar komedie. Moet je Frans zijn om dat te kunnen waarderen?

In en rondom Parijs worden diverse mensen op hun eigen manier geconfronteerd met de dood. Een operazangeres ontwaakt per ongeluk in het mortuarium en raakt vervolgens geobsedeerd door hoe het publiek reageert op het incorrecte nieuwsbericht over haar overlijden. Een stuntman zet zijn leven op het spel voor actiefilms. Een vrouw heeft haar moeder met een slechte gezondheid in huis maar maakt zich daar niet druk over. Wat brengt de dood eigenlijk echt bij ze teweeg?

videotrailers & clips