Les pistolets en plastique
Een komedie met zeer geslaagde grappen, maar toch geen beste film.
play

5,8 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

Wanneer agent Zavatta, volgens velen de beste rechercheur die er is, op een vliegveld een voortvluchtige moordenaar lijkt te herkennen twijfelen de autoriteiten geen moment: de man wordt direct na zijn landing in Kopenhagen ingerekend. Iedereen is ervan overtuigd dat hij Paul Bernardin is, een man die jaren eerder zijn vrouw en drie kinderen heeft vermoord en sindsdien op de vlucht is. Terwijl de Deense politie hem tijdens verhoren probeert te breken, voeren amateurspeurders Léa en Christine hun eigen onderzoek uit. Ze kennen de zaak Bernardin als hun broekzak, en zijn vastberaden genoeg bewijs te vinden om de gearresteerde man, die zweert dat hij onschuldig is, voorgoed achter de tralies te krijgen. Ook al gaan ze daarin wellicht wat ver...

Alt titel
Plastic Guns
Regie
Jean-Christophe Meurisse
Cast
Romane Bohringer, Anne-Lise Heimburger, Laurent Stocker, François Rollin, Delphine Baril, Anthony Paliotti, Juana Acosta, Jonathan Cohen, Philippe Rebbot, Fred Tousch, Charlotte Laemmel, Nora Hamzawi, Vincent Dedienne, Gaëtan Peau, Aymeric Lompret, Lula Hugot, Hector Manuel, Yahia Kebaha.
Release
26.06.2024
Release NL
08.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Christophe Meurisse | Scenario: Jean-Christophe Meurisse, Amélie Philippe | Cast: Delphine Baril (Lea Blanchard), Charlotte Laemmel (Christine), Gaëtan Peau (Michel Uzès), Laurent Stocker (Paul Bernadin), Anthony Paliotti (Zavatta), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2024

Na ruim honderd jaar films met veel meer mannelijke dan vrouwelijke personages begint er eindelijk een beetje balans te komen. Dat er de laatste jaren zijn wat meer films zijn waarin de meerderheid vrouwelijk is, is geen verkeerde zaak; het is immers ongeveer fifty-fifty op deze planeet. Les Pistolets en Plastique is zo'n film met beduidend meer vrouwen dan mannen, alleen valt op den duur op dat dit allemaal overemotionele idioten zijn.

Iemand meent een op een luchthaven een op de vlucht geslagen moordenaar te herkennen. De man wordt gearresteerd en vastgehouden, ook al blijft hij volhouden iemand anders te zijn. Ondertussen zijn er twee amateurdetectives die onderzoek doen naar deze moordenaar. Een langere omschrijving zou te veel verraden en toch is dit al ongeveer de helft van de film. Het plot is te dun voor woorden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Les pistolets en plastique Nieuwsberichten