Un Silence

Un Silence (2023)

Wanneer een oud geheim boven water komt, dreigt een hele familie te imploderen.
play

6,2 details

  • 99 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
  • Luxemburg
99 Min Frankrijk

Samen met haar zoon Raphael en haar echtgenoot François, een spraakmakende advocaat, leeft Astrid een geprivilegieerd leven. Op hun groot ommuurd landgoed kunnen ze de rust bewaren, ondanks de bekendheid die François geniet nadat hij betrokken was bij een van de grootste rechtszaken van de afgelopen jaren. Na 25 jaar stilte ziet Astrid het familiale evenwicht imploderen wanneer haar kinderen op zoek gaan naar gerechtigheid.

Alt titel
A Silence
Regie
Joachim Lafosse
Cast
Daniel Auteuil, Emmanuelle Devos, Jeanne Cherhal, Nicolas Buysse, Larisa Faber, Baptiste Sornin, Colette Kieffer, Matthieu Galoux, Louise Chevillotte, Karim Barras, Shann Case, Massimo Riggi, Elsa Rauchs, Jonas Wertz, Ismaël Michiels, Damien Bonnard, Magali Pinglaut, Laure Hemmer.
Release
10.01.2024
Release NL
08.08.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Joachim Lafosse | Scenario: Sarah Chiche, Chloé Duponchelle, Valérie Graeven | Cast: Daniel Auteuil (François Schaar), Emmanuelle Devos (Astrid Schaar), Matthieu Galoux (Raphaël Schaar), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2023

De familie Schaar bestaat uit François, een gevierd advocaat die twee ouders bijstaat die net hun dochters hebben verloren, zijn vrouw Astrid, die er alles aan doet om een schandaal te voorkomen, en hun zoon Raphaël. Laatstgenoemde is als enige niet op de hoogte van een geheim dat deze familie uiteen kan rukken wanneer het naar buiten komt. De motieven van deze familieleden om dit schadelijke geheim te bewaren en hun onderlinge dynamiek zouden voor een interessante film kunnen zorgen, maar dat is het helaas niet geworden.

Un Silence is gebaseerd op een waargebeurde zaak die in België bekendstaat als de Hissel-affaire, die gelinkt is aan het nationale trauma dat Marc Dutroux in de jaren negentig veroorzaakte. De film verwacht dat de kijker vertrouwd is met deze beruchte zaak en dus alles bij elkaar kan puzzelen, maar voor velen buiten België zal dat niet te doen zijn. Bij zo'n gevoelige zaak lijkt een heldere vertelling essentieel, maar daar blijkt geen sprake van. De film maakt juist een heel slordige indruk. Daardoor voelt de keuze om vooral aandacht te besteden aan het verhaal van de misdadiger extra problematisch.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Un Silence Nieuwsberichten