Het Feest van Tante Rita 2 - De Chocobom
Gooit alles overboord wat niet werkte aan zijn voorganger. Behalve de titelfiguur.
play

6,2 details

  • Familiefilm
  • Musical
  • Nederland

De familie Dubbel neemt deel aan een chocoladewedstrijd georganiseerd door Ko Bonoca. Wanneer er problemen ontstaan in de chocolaterie, worden ze gedwongen te verhuizen naar een camping, waar moeder Chanelle het animatieteam leidt en vader Jan de keuken runt. Tante Rita is ook weer van de partij en maakt overal een feestje van terwijl Lulu goed bevriend raakt met Max die ook op de camping werkt. Als Ria Bakzeil, een ietwat kakkineuze dame, lucht krijgt van de deelname van de Dubbels aan de chocoladewedstrijd gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt. Lulu schakelt de hulp in van haar vertrouwde vriend VWO om te ontdekken wat er aan de hand is. Lukt het VWO om de saboteur te vinden, wat spookt de baas van de camping allemaal uit en wie wint uiteindelijk de chocoladewedstrijd?

Regie
Dennis Bots
Cast
Edsilia Rombley, Esther Mbire, Pim Muda, Duco Bunschoten, Rob Kemps, Marjolijn Touw, Joanne Telesford, Piet Tomassen, Rik Hoogendoorn, Dennis Willekens, Ivana Nas, Janny van der Heijden, Anique Dreamon, Jesper Hesseling.
Release
24.07.2024
Release NL
24.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Dennis Bots | Scenario: Maarten van den Broek, Sander de Regt | Cast: Esther Mbire (Lulu Dubbel), Edsilia Rombley (Chanelle Dubbel), Pim Muda (Jan Dubbel), Duco Bunschoten (Max), Marjolijn Touw (Ria Bakzeil), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2024

Dat de anderhalf jaar geleden verschenen kinderfilm Het Feest van Tante Rita opgenomen was in vakantiepark Beerze Bulten was moeilijk te missen. Om jeugdige kijkers te enthousiasmeren voor een verblijf daar mocht hoofdpersoon Lulu zelfs eventjes blij verkondigen dat het park beschikte over een bowlingbaan, een klimbos en een waterglijbaan. Snel reserveren, ouders! In het vervolg gaat Lulu hier zowaar aan het werk, waardoor ze vaak een shirt draagt met de naam van het vakantiepark, inclusief een vijftal sterren. Je zou bijna cynisch worden van dit soort schaamteloze promotie...

Bijna. Want na zijn tenenkrommende voorganger is Het Feest van Tante Rita 2 - De Chocobom eigenlijk een verrassend degelijke kinderfilm. Met dezelfde regisseur en grotendeels dezelfde cast zal het verschil in kwaliteit wel iets te maken hebben met de nieuwe schrijvers. Dat zou zeker verklaren waarom in dit vervolg het plot en de dialogen een stuk beter zijn dan de vorige keer.

videotrailers & clips