Faye

Faye (2024)

7,0 details

  • 91 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
91 Min Verenigde Staten

De documentaire Faye biedt het publiek een intieme kijk op een van de grootste filmsterren, Faye Dunaway. Kijkers worden getrakteerd op Dunaways openhartige herinneringen aan haar legendarische reis van theateractrice tot filmicoon. Ze werd geboren als Dorothy Faye en groeide niet alleen op met dromen over roem, maar ook over het neerzetten van complexe personages die culturele gesprekken op gang brachten. Haar nederige begin in Florida en haar vormende jaren in het theater onder Elia Kazan vormden de basis voor een carrière met felle vrouwelijke rollen.

Regie
Laurent Bouzereau
Cast
Rutanya Alda, Faye Dunaway, James Gray, Mara Hobel, Hawk Koch, Liam O'Neill, Barry Primus, Mickey Rourke, Sharon Stone.
Release
15.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Laurent Bouzereau | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2024

Na slechts een jaar mee te draaien in het Hollywoodcircuit brak ze al door met haar titelrol in Bonnie and Clyde en ze vergrootte haar ster-allure daarna met hits als Chinatown en Network, waarvoor ze ook een Oscar ontving. Verder is ze het subject van de beroemde 'de ochtend na de oscars' foto van Terry O'Neill en is ze zowel uitgelachen als geprezen voor haar vertolking van Joan Crawford in Mommie Dearest. Dit gaat over actrice Faye Dunaway, die iedereen natuurlijk kent. Of dat is in ieder geval wat de filmmakers van Faye aannemen.

Er is wel een soort van introductie over Dunaway: de beroemde foto wordt getoond en de eerste beelden van een hedendaags interview met Faye zetten haar heel sterk neer. Hierna verschijnen verschillende mensen die klaarblijkelijk gevraagd zijn de actrice in één woord te omvatten. Ook komen er veel clips voorbij van Dunaway's filmrollen, goed uitgezocht bij wat de geïnterviewden vertellen en daarnaast ook handig als herinnering van wie deze actrice ook alweer was (en haar voorstellen aan de mensen die nog nooit van haar gehoord hebben).

videotrailers & clips