Wild Wild Space
Juist de beelden in het kantoor van een ruimtevaart-startup maken deze docu een hoogvlieger
play

6,8 details

  • 93 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
93 Min Verenigde Staten

Minder dan honderdvijftig kilometer boven ons hoofd bevindt zich het meest waardevolle onroerend goed in het universum: Low Earth Orbit. Dit is buitenaards terrein, een galactisch Wilde Westen waar de cowboys visionairs, knutselaars en kapitalisten zijn die vastbesloten zijn om de toekomst in handen te krijgen. De documentaire Wild Wild Space richt zich op de intense rivaliteit tussen twee visionairs en oprichters van concurrerende raketbedrijven, Chris Kemp en Peter Beck.

Regie
Ross Kauffman
Cast
Chris Kemp, Will Marshall, Robbie Schingler, Ashlee Vance, Jonathan McDowell, Peter Beck, Pete Worden, Jessy Kate Schlinger, William Shatner, Bhavya Lal, Adam London, Bryson Gentile, Allison Puccioni, Carissa Bryce Christensen, Dan Ceperley, Ed Lu, Chris Hofmann, Giovanni Greco.
Release
15.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Ross Kaufman | Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2024

Ironisch: juist de raketindustrie, met als eindpunt een oneindig universum, laat zich kenmerken door beperkingen: Geld, regels, en maar een paar spelers. We kennen het SpaceX van Elon Musk en NASA, maar meer onder de oppervlakte zijn er de kleine vissen die als een soort moderne Henry Ford raketten kleiner, goedkoper en toegankelijker proberen te maken. De documentaire Wild Wild Space, gebaseerd op het boek When the Heavens Went on Sale van wetenschapsjournalist Ashlee Vance, is een eindeloos fascinerend inkijkje in die wereld.

Daarbij wordt vooral ingezoomd op de avonturen van Chris Kemp, oprichter van ruimtebedrijf Astra. Een Elon Musk-achtig type dat het ene moment met opzwepende vergezichten komt over hoe de wereld zal veranderen, en het andere moment aan aandeelhouders moet uitleggen dat de zoveelste mislukte lancering maar tien seconden van het dertigsecondendoel verwijderd was. "No Worries."

videotrailers & clips