Drawing Closer
Een lieve film over ware vriendschap in tijden van terminale ziekte.
play

7,1 details

  • 118 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Japan
118 Min Japan

Hayasaka Akito is een getalenteerd kunstenaar. Hij werkt hard om toegelaten te worden tot de Nika-tentoonstelling, maar er wordt een tumor in zijn hart ontdekt en hij krijgt te horen dat hij nog één jaar te leven heeft. Akito uit zijn emoties niet over de diagnose. Op een dag, op het dak van het ziekenhuis, ontmoet hij Sakurai Haruna, die aan het schilderen is. Zij vertelt hem dat ze nog maar een half jaar te leven heeft. Akito voelt zich steeds meer tot haar aangetrokken, maar hij vertelt haar niet over zijn toestand.

Regie
Takahiro Miki
Cast
Ren Nagase, Mayu Yokota, Fumino Kimura, Nene Ôtsuka, Tôru Nakamura, Yasuko Matsuyuki, Ren Hanami, Kenji Mizuhashi, Tôru Nomaguchi, Kyôka Shibata, Natsuki Deguchi, Ikuho Akiya, Atom Shukugawa, Rui Tsukishima, Kazuki Ôtomo.
Release
27.06.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Takahiro Miki | Scenario: Takahiro Miki | Cast: Ren Nagase (Akihito), Natsuki Deguchi (Haruna), Mayu Yokota (Ayaka), Tōru Nakamura (Kazuki), Nene ?tsuka (Itsumi), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2024

Het young adult-genre bestaat al een jaar of zestig, maar heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. De populariteit van het genre, dat zich afgezien van de leeftijd van de doelgroep maar lastig laat definiëren, is ook vertaald naar bioscoopsuccessen. Het hoeft heus niet altijd te gaan om tovenaarsleerlingen, vampiers, weervolven of een brute strijd om leven en dood. De beste young adult-titels onderscheiden zich door het fijngevoelig behandelen van essentiële thema's. Met wel een grote rol voor leven en dood, maar op een andere manier.

Het genre is inmiddels wereldwijd uitgerold en het Japanse Drawing Closer is een voorbeeld van een lieve film, soms op het zoetsappige af, over issues waar jonge mensen zich nog helemaal niet mee bezig zouden moeten houden. De Nikkatsu-productie onder regie van Takahiro Miki is een bewerking van de roman van Aoi Morita. De oorspronkelijke tergend lange titel betekent zoveel als 'Het verhaal van toen ik jou ontmoette en je nog zes maanden te leven had en ik nog een jaar' en dekt volledig de lading van het plot.

videotrailers & clips