Wild Wild Punjab

5,3 details

  • 109 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • India
109 Min India

Khanne heeft een relatiebreuk achter de rug. Hij is verdrietig, maar gelukkig heeft hij vrienden zoals Arore, Jainu en Honey Paaji die hem aansporen om de breuk onder ogen te zien en verder te gaan. Samen gaan ze op reis door Punjab om Khanne te helpen de afsluiting te vinden die hij nodig heeft.

Regie
Simarpreet Singh
Cast
Patralekhaa Paul, Sunny Singh, Varun Sharma, Jassie Gill, Ishita Raj, Manjot Singh, Arun Malik, Raj Hundal, Arvind Kumar.
Release
10.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Simarpreet Singh | Scenario: Sandeep Jain en Harman Wadala | Cast: Varun Sharma (Rajesh Khanna), Sunny Singh (Maan Arora), Manjot Singh (Honey Singh), Jassie Gill (Gaurav Jain), Petralekhaa Paul (Radha), Ishita Raj (Meera), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2024

Het roadmovie-genre ontleent zijn ontstaan aan de tegeltjeswijsheid dat het niet gaat om de bestemming maar de weg er naartoe. In het geval van de kluchtige Indiase komedie Wild Wild Punjab gaat een vierkoppige vriendengroep wel erg ver om de overspelige ex van een van hen iets duidelijk te maken. Rajesh Khanna moest namelijk het tafereel aanzien dat zijn aanstaande op haar knieën hun baas een mondelinge gunst verleende. En nu staat ze ook nog eens op het punt om met diezelfde werkgever in het huwelijksbootje te stappen. De vrienden besluiten drie uur te reizen om haar duidelijk te maken dat Khanna over haar heen is.

Kennelijk maakt een telefoontje aan het andere end van de provincie Punjab geen indruk en moet deze mededeling hoogstpersoonlijk aan de dame in kwestie worden gedaan. De vriendenclub van Khanna, die kennelijk vrijwel allemaal met hun achternaam worden aangesproken, is een ongeregeld zooitje. Womanizer Arora heeft nog nooit langer dan een uur een vrouw aan zich weten te binden. Jain staat op het punt zelf te gaan trouwen maar is des doods voor de oordelen van zijn veeleisende vader. Honey Singh tot slot is de zoon van een transporttycoon en weet wel even hoe je dit soort zaken aanpakt. Dat de heren vernoemd zijn naar een beroemde ouder filmster, een geloofsovertuiging en een rapper lijkt niet meer dan vlakke verwijzingen te zijn.