Head South

Head South (2024)

Sympathiek coming-of-agedrama over een scholier die niets kan maar toch een punkrockband begint.
play

7,0 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nieuw-Zeeland
98 Min Nieuw-Zeeland

Christchurch, Nieuw-Zeeland 1979. Angus is een goedgelovige tiener die er alles aan doet om er bij te horen. Hij wordt enorm aangetrokken door de underground postpunkmuziekscene. Vastberaden om deel uit te maken van deze aantrekkelijke maar wispelturige subcultuur, distantieert Angus zich van zijn echte vrienden en liegt hij over zijn muzikale capaciteiten tegen zijn nieuwe ‘vrienden'. Ingehaald door zijn eigen bedrog zal hij snel de muzikant moeten worden die hij zegt te zijn en zal hij moeten optreden met een band die (nog) niet bestaat. Met de steun van zijn vrienden, vooral de getalenteerde Kirsten, moet Angus angst, spot en een gebrekkig zelfvertrouwen overwinnen en het podium betreden.

Regie
Jonathan Ogilvie
Cast
Marton Csokas, Geoffrey Heath, Ed Oxenbould, Demos Murphy, Benee, Jackson Bliss, Orion Carey-Clark, Tom Eason, Arlo Gibson, Janice Gray, Roxie Mohebbi, Oscar Phillips, Trendall Pulini.
Budget
$ 2.300.000
Release
25.07.2024
Release NL
25.07.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Ogilvie | Scenario: Jonathan Ogilvie | Cast: Ed Oxenbould (Angus), Benee (Kirsten), Jackson Bliss (Fraser), Orion Carey-Clark (Fergus), Marton Csokas (Gordon), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2024

Het Nieuw-Zeelandse Christchurch is in 1979 niet bepaald de plek waar het muzikaal allemaal gebeurt. Doordat alle goede platen moeten worden geïmporteerd vanuit het Verenigd Koninkrijk duurt het even voordat men er met de nieuwe geluiden kennismaakt. Maar vroeg of laat zal ook hier de postpunkhype een grote invloed uitoefenen. Puber Angus kan niet wachten tot het zover is. Tot die tijd weet hij zich overal aardig doorheen te bluffen.

Angus' broer stuurt vanuit Engeland regelmatig plaatjes op die zwaargehavend aankomen. Lokale platenboer Fraser adviseert het vinyl even in de oven te leggen, maar dat blijkt niet het juiste advies aan een jongen die zelfs de elektrische grasmaaier weet te vernielen. Fraser brengt Angus in contact met Fergus, de zanger van een punkband, en voorziet de scholier zelfs van een basgitaar. Wat Angus echter heeft verzwegen is dat hij geen enkele zuivere noot uit het instrument kan krijgen. Met zijn band scoort hij een optreden als openingsact voor Fergus' band, alleen heeft Angus geen band én geen eigen repertoire.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Head South Nieuwsberichten