Milli Vanilli

Milli Vanilli (2023)

Verbazing en ongeloof wisselen elkaar af in deze documentaire over het controversiële duo.
play

7,4 details

  • 106 Min
  • Documentaire
  • Biografie
  • Muziek
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Robert Pilatus en Fabrice Morvan raakten snel bevriend tijdens hun jeugd in Duitsland. Robert kwam uit een gebroken gezin; Fabrice had een gewelddadig gezin verlaten. Ze deelden een vergelijkbare opvoeding, evenals een toekomstig doel: superster worden. In een paar jaar tijd zou hun droom bewaarheid worden. Rob en Fab, beter bekend als Milli Vanilli, werden 's werelds populairste popduo in 1990, en wonnen een Grammy als 'beste nieuwe artiest'. Hun opkomst kwam echter met een verwoestende prijs, die uiteindelijk zou gaan leiden tot hun geruchtmakende ondergang.

Regie
Luke Korem
Cast
Downtown Julie Brown, Clive Davis, Sabrina Salerno, Diane Warren, Rob Pilatus, Fabrice Morvan, Boney M., Timbaland, Stephen Hill, Milli Vanilli, Ingrid Segieth, Frank Farian, Todd Headlee, Jodie Rocco, Richard Sweret, Rob Sheffield, Gil Kaufman, Linda Rocco.
Release
10.06.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Luke Korem | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2023

Afgelopen januari overleed zanger en platenproducent Frank Farian op tweeëntachtigjarige leeftijd. De als Frank Reuther geboren Duitser is de boeken ingegaan als de beruchte geestelijk vader van acts als Boney M en Milli Vanilli. Het mag een wonder heten dat Farians grootste wapenfeiten hem niet de das hebben omgedaan. Bij Boney M was het al duidelijk dat Farian zelf de zangpartijen van de drukdansende Bobby Farrell had ingezongen. Toch ging het een tweede keer mis. En goed ook.

Eind jaren tachtig was de hele wereld in de ban van Milli Vanilli. Het lukte het duo zelfs om na hun debuutsingle Girl You Know It's True de Verenigde Staten te veroveren en een Grammy voor beste nieuwe act in de wacht te slepen. Wat het publiek destijds niet wist, is dat de leden Rob Pilatus en Fab Morvan geen noot zelf hadden ingezongen. Een Amerikaanse rapper en zanger hadden de vocalen voor hun rekening genomen. Wat een groot geheim was werd een publiek geheim in de muziekscene en werd uiteindelijk door Farian zelf onthuld. De Grammy moest Milli Vanilli inleveren; een unicum.

videotrailers & clips