Diane von Furstenberg: Woman in Charge
  • 97 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

De film richt zich op het leven en werk van Von Furstenberg, die in een door mannen gedomineerde industrie naam maakte en een mode-imperium van meerdere miljoenen dollars opbouwde.

Regie
Trish Dalton
Sharmeen Obaid-Chinoy
Cast
Diane von Fürstenberg.

Filmtotaal Recensie

Regie: Trish Dalton & Sharmeen Obaid-Chinoy | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2024

De documentaire Diane von Fürstenberg: Woman in Charge toont het wilde, drukke leven van iemand die voornamelijk bekend staat als modeontwerpster, voornamelijk voor de 'wrap dress'. En wat slaan de makers over? De uitleg voor wat dat eigenlijk is. Dus elke kijker die zich niet met damesmode bezighoudt, moet het maar doen met het idee dat het een ding is. De wrap dress is een jurk die, kort door de bocht, iemand kan aantrekken als een kimono. De film suggereert dat zij de uitvinder van dit model is, maar haar creatie is slechts een variant op een reeds bestaand ontwerp. Maar dan wel een geslaagde variant.

Diane von Fürstenberg is meer dan alleen de vrouw die in de jaren zeventig een bepaald ontwerp opfriste en populair maakte. In ruim anderhalf uur tijd komen haar achtergrond aan bod, haar turbulente liefdesleven en voornamelijk hoe ze nooit stilstond bij het feit dat ze een vrouw was in de zakelijke mannenwereld, en dus gewoon lekker haar eigen ding deed.