Living with Leopards

7,5 details

  • 71 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
71 Min Verenigd Koninkrijk

In deze natuurdocumentaire volgt een filmploeg van heel dichtbij twee luipaardwelpen op hun fascinerende weg naar volwassenheid.

Regie
Brad Bestelink
Alex Parkinson
Release
10.05.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Parkinson |Speelduur: 71 minuten | Jaar: 2024

Bestaat er iets schattigers dan twee kleine luipaardjes? Waarschijnlijk wel, maar daar heb je tijdens de openingssequentie van Living with Leopards even geen boodschap aan. De grote, blauwe ogen van Katjura (de verlegene) en Dakunga (de macht zoekende) kijken brutaal in de camera en we gaan er eens lekker voor zitten. Een mooi leven op de savanne van Botswana ligt in het verschiet, toch? Maar al snel dringt de harde werkelijkheid binnen. Meer dan de helft van de jonge luipaarden wordt niet volwassen, dus duimen maar.

Dat laatste zal vooral het kleine team onder leiding van Brad Bestelink hebben gedaan. Tweeëneenhalf jaar lang filmden ze moeder Mochima (de dappere) en haar welpen op hun reis naar zelfstandigheid. De cameramensen opereerden soms wekenlang in hun eentje, wachtend in hun landrover om de sleutelmomenten in het leven van het drietal vast te leggen. Ze zullen vaak hun hart vast hebben gehouden of hun studieobjecten nog wel onder de Afrikaanse zon rondliepen, want het gevaar loert overal.