Blackbird Blackbird Blackberry
Romantisch drama vanuit een onderbelicht perspectief biedt een unieke kijk op geluk.
play

7,1 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Zwitserland
  • Georgië
110 Min Zwitserland

Etero koestert haar vrijheid even veel als haar winkel en de bramen die ze plukt. In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar toch is ze trots op haar onconventionele leven. Tot ze, na een bijna-doodervaring, als een blok voor leverancier Murman valt. Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde seksuele wervelwind terecht, waarna ze voor de onvermijdelijke keuze komt te staan: alleen door of samen? Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigenwijze vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn.

Regie
Elene Naveriani
Cast
Temiko Chichinadze, Eka Chavleishvili, Lia Abuladze, Teo Babukhadia, Mariam Didia, Mariam Gedenadze, Sopo Grigolashvili, Joni Janashia, Tengo Javakhadze, Rezi Karosanidze, Giorgi Kartvelishvili, Nana Kartvelishvili, Emzari Khachapuridze, Anka Khurtsidze, Tamar Mdinaradze, Ani Mogeladze, Gocha Nemsitsveridze, Piqria Niqabadze.
Release
13.12.2023
Release NL
22.02.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Elene Naveriani | Scenario: Nikoloz Mdivani, Tanta Melashvili, Elene Nveriani | Cast: Eka Chavleishvili (Etero), Temiko Chicinadze (Murman), Lea Abuladze (Natela), Ani Mogeladze (Elene), Mariam Didia (Sopiko), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023

Etero is een vrouw van middelbare leeftijd die al haar hele leven tevreden single is. Hoewel ze daardoor onderwerp is van veel geroddel, weet ze haar hoofd boven water te houden en een simpel en gelukkig leven te leiden. Toch valt ze op een dag halsoverkop voor Murman, de man die de goederen voor haar drogisterij levert. Plotseling moet Etero omgaan met gevoelens die ze nooit heeft gehad en zal ze opnieuw haar geluk moeten vinden.

In Blackbird Blackbird Blackberry is weinig verhaal te vinden. Etero is alleen en tevreden, wordt tegen haar eigen verwachtingen in verliefd en probeert daarmee om te gaan. Om haar heen verandert niets. Etero is geen emotioneel persoon en al helemaal geen dramaqueen. Ze ondergaat het meeste wat haar overkomt met een vrij stoïcijnse houding.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Blackbird Blackbird Blackberry Nieuwsberichten