Great Photo, Lovely Life
Een aangrijpend zelfportret van een familie met een pedoseksuele opa.
play

7,9 details

  • 112 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Fotojournaliste Amanda Mustard richt haar onderzoekende lens op het seksueel misbruik gepleegd door haar grootvader, en onthult daarmee een persoonlijke zoektocht met hoge inzet naar de waarheid en verzoening voor Amanda's familie.

Regie
Rachel Beth Anderson
Amanda Mustard
Cast
Bill Flickinger, Angie Minnick, Amanda Mustard, Debi Mustard.
Release
10.03.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Rachel Beth Anderson, Amanda Mustard | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2023

De opa van de Amerikaanse documentairemaker Amanda Mustard is pedoseksueel. Niet het schuldbewuste soort dat hulp zoekt of alles eraan doet om geen slachtoffers te maken, maar een stuitend brutale, zieke man die zijn omgeving meesleept in een spoor van misbruik en verkrachtingen. Het lijkt in de eerste minuten een gezellig opaatje, maar als het om zijn seksuele misdaden gaat is hij zo rücksichtsloos dat hij ook op hoogbejaarde leeftijd bij het opnemen van de documentaire nog om foto's van de cameravrouw vraagt. Great Photo, Lovely Life, probeert op aangrijpende wijze de stilte te hierover te doorbreken.

Die dapperheid alleen al verdient bewondering, want het confronteert Amanda en haar familie met een gitzwart verleden dat in iedereen voortleeft. Haar opa, chiropractor William Flickinger, betast vanaf de zestiger jaren kinderen en schiet home-video's waarin hij walgelijk op hen inzoomt. Hij verkracht een twaalfjarig meisje in 1972, maar krijgt omdat het zijn eerste vergrijp is slechts een voorwaardelijke straf van twee jaar. Het is een patroon: Iedereen weet ervan, maar nooit krijgt hij de straf en/of hulp die hij nodig heeft.

videotrailers & clips