The Beanie Bubble

5,7 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Ty Warner is een gefrustreerde speelgoedfabrikant en zakenman. Als hij voor zijn knuffels een samenwerking aangaat met drie vrouwen worden deze Beanie Babies een bepalende trend in de tweede helft van de jaren negentig. Het veroorzaakt een verzamelwoede onder huismoeders en brengt een ongekende investeringsbubbel en een razernij van hebzucht voort. Een verhaal over wat en wie we waarderen in onze samenleving.

Regie
Damian Kulash
Kristin Gore
Cast
Sarah Snook, Elizabeth Banks, Zach Galifianakis, Hari Dhillon, Kurt Yaeger, Jason Burkey, Tracey Bonner, Geraldine Viswanathan, Carl Clemons-Hopkins, Ajay Friese, Madison Johnson, Bailey MB, Rowan Delana Howard, Callie Johnson, Julia Farino, Sweta Keswani, Mariana Novak, Delaney Quinn.
Release
28.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Kristin Gore en Damian Kulash | Scenario: Kristin Gore | Cast: Zach Galifiniakis (Zach Warner), Elizabeth Banks (Robbie), Sarah Snook (Sheila), Geraldine Viswanathan (Maya), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2023

Ze zijn bij ons iets minder bekend, maar in de Verenigde Staten zorgden de zogenaamde Beanie Babies halverwege de jaren negentig van de vorige voor een ware rage. De knuffels van producent Ty Inc. worden tot op de dag van vandaag gemaakt en kenmerken zich door de vulling. Niet van pluche, maar gemaakt van kleine plastic steentjes. Het speelgoed werd ook niet strak gevuld, waardoor het extra soepel aanvoelt.

De Beanie Babies markeren wat misschien wel de eerste wereldwijde internethype mag heten. Zodra de consumenten erachter kwamen dat de verschillende modellen maar korte tijd verkrijgbaar waren, ontstond de gedachte dat ze het perfecte investeringsmiddel vormden. Dit ging hand in hand met de oprichting van online veilingplatform eBay. Ty Inc. groeide uit tot een miljardenbedrijf en deed zelf net zo hard mee met het genereren van het gevoel van schaarste. FOMO avant la lettre dus.