Missing: The Lucie Blackman Case
In 2000 verdween de Britse Lucie Blackman in Tokyo, wat zorgde voor een geruchtmakende misdaadzaak.
play

6,2 details

  • 100 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Japan
100 Min Verenigde Staten

Het is medio 2000 wanneer de 21-jarige Lucie Blackman, een stewardess, haar leven in Londen achterlaat en naar Tokio verhuist voor een avontuurlijk jaar vol ontdekkingen. Slechts drie weken later is ze spoorloos verdwenen. Wat volgt is een ingewikkeld internationaal onderzoek om Lucie te vinden - geleid door een team van vasthoudende Japanse rechercheurs. Het verhaal van Lucie wordt in deze documentaire verteld door de mensen die betrokken waren bij het onderzoek en haar vader, die nooit de hoop had opgegeven om zijn dochter levend terug te vinden. Hun race tegen de klok voerde hen door het louche hart van de donkere onderbuik van Tokio en uiteindelijk naar de tragische waarheid.

Alt titel
Keishichô Sôsaikka Rûshî Burakku Man Jiken
Regie
Hyoe Yamamoto
Release
26.07.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Hyoe Yamamoto | Scenario: Shoji Takao | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2023

Op Netflix staat haast aan de overdaad aan misdaaddocumentaires. Vaak hebben de producties een vergelijkbare opzet en opbouw. Of het nu om de nog steeds niet opgehelderde verdwijning van de peuter Madeleine McCann gaat of de bizarre gebeurtenissen rondom de Canadese student Elisa Lam met het lugubere liftfilmpje: het zijn veelal rechtlijnige uiteenzettingen van gebeurtenissen, waarbij feiten en theorieën elkaar afwisselen.

Van alle misdaden spreken verdwijningen en moorden het meest tot de verbeelding en beide komen samen in de documentairefilm Missing: The Lucie Blackman Case. Het draait allemaal om de eenentwintigjarige Britse stewardess Lucie Blackman die aangetrokken door de Japanse cultuur naar Tokyo verhuisde. Daar vond ze een baan als hostess in het zakendistrict Rappongi.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Missing: The Lucie Blackman Case Nieuwsberichten