Batali: The Fall of a Superstar Chef

6,4 details

  • 80 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
80 Min Verenigde Staten

Deze blik op de restaurantindustrie belicht de wijdverbreide seksuele intimidatie in de sector, een kwaad dat werknemers vaak zwijgend ondergaan of waarbij ze hun baan riskeren, in plaats van de confrontatie aan te gaan met een prominente chef-kok of invloedrijke eigenaar die hun carrière kan schaden."

Regie
Singeli Agnew
Release
22.09.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Singeli Agnew | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2023

Een van de restaurateurs die met de Amerikaanse tofchef Mario Batali samenwerkte, oppert in de documentaire die HBO Max aan de kok wijdt, dat het succes van Batali hem wellicht overvallen heeft. Hij wist niet wat hem overkwam, dus dan ga je je vreemd gedragen. Het klinkt verdacht veel als een excuus voor het seksueel overschrijdend gedrag van een man met macht.

Het is een kwalijke uitspraak in een tijd waarin je geen krant kan openslaan of geen website kan aanklikken zonder verhalen te lezen over met name mannen met macht die hun positie misbruiken en viezigheden en ongereldheden uithalen. Na de onthullingen in de zaak rondom filmproducent Harvey Weinstein en de MeToo-beweging zouden de betrokkenen toch beter moeten weten.