The Hatchet Wielding Hitchhiker

5,9 details

  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

In deze schokkende documentaire wordt het verhaal verteld van een zorgeloze nomade die een virale ster werd en vervolgens na een neerwaartse spiraal in de gevangenis belandde.

Regie
Colette Camden
Release
10.01.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Colette Camden | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2023

Als de jonge, dakloze Kai in 2013 een vrouw redt van haar aanvaller, wordt hij in één klap wereldberoemd. Een verslaggever van een lokaal nieuwsstation weet hem als enige te interviewen, en het filmpje gaat meteen viral op Youtube. Over heel de wereld wil men weten wie de jongen is, en wat hem tot deze heldendaad dreef. Dat hij een man drie keer op zijn hoofd sloeg met een hakbijl, wordt voor het gemak gewoon geaccepteerd.

De nieuwe Netflix-documentaire The Hatchet Wielding Hitchhiker laat goed zien waarom we van mensen geen helden moeten maken. Terwijl Kai in februari 2013 nog viral gaat omdat hij een moord voorkwam, wordt hij drie maanden later gezocht door de politie. Nu wordt hij zelf verdacht. De opbouw van de docu weerspiegeld het publieke imago van Kai. De oude beelden uit de YouTube-video worden gevolgd door recentere beelden van zijn getuigenis in de rechtszaal en het verhoor van de politie. Hierin zien we de innemende jongeman langzaam veranderen in zijn sinistere bijnaam.

alle artikelen (1)

The Hatchet Wielding Hitchhiker Nieuwsberichten