Wildcat

Wildcat (2022)

Indringende documentaire over een Britse ex-militair die in het Peruaanse deel van de Amazone zijn oorlogstrauma's verwerkt.
play

7,4 details

  • 106 Min
  • Documentaire
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Harry Turner is achttien jaar oud als hij wordt uitgezonden naar Afghanistan. Wanneer de Brit terugkeert uit de oorlog is hij een gebroken man. Worstelend met PTSS, depressies en suïcidale gedachten trekt hij diep het Peruviaanse regenwoud in, waar hij de Amerikaanse Samantha ontmoet. Samen nemen ze de zorg op zich voor een verweesde ocelot.

Regie
Trevor Frost
Melissa Lesh
Release
02.09.2022
Release NL
11.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Trevor Frost, Melissa Lesh | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2022

Amper droog achter de oren was de achttienjarige Harry Turner toen hij jaren geleden als militair naar Afghanistan trok. Daar maakte hij de vreselijkste dingen mee en was getuige van hartverscheurende taferelen. Het zorgde ervoor dat Turner om medische redenen moest stoppen met zijn werk. Met een flinke depressie en post-traumatisch stresssyndroom vertrok hij naar het oerwoud van Peru om een einde aan zijn leven te maken.

In de Amazone trof hij de Amerikaanse Samantha Zwicker, een bioloog die zich als doel had gesteld een stichting op te richten om het tropisch regenwoud te behoeden voor de ondergang. Turner besloot zich bij haar aan te sluiten en zich volledig te richten op het opvoeden van de ocelotkitten Khan, met als doel de wilde kat op den duur in de natuur los te laten. Terwijl Turner zich steeds beter ging voelen sloeg het noodlot toe en kwam het leven van Khan en Harry's geestelijke welzijn in gevaar.

videotrailers & clips