Running with the Devil: The Wild World of John McAfee
Documentaire over het bizarre leven van softwareontwikkelaar John McAfee zoekt net zo hard naar sensatie als hijzelf.
play

5,8 details

  • 105 Min
  • Documentaire
  • Misdaad
  • Verenigd Koninkrijk
105 Min Verenigd Koninkrijk

John McAfee is de uitvinder van één van de meest succesvolle (én meest gehate) softwareprogramma's aller tijden: McAfee Anti-Virus. De oorspronkelijke schurkachtige computergenie was op zijn hoogtepunt 100 miljoen dollar waard. Maar toen zijn buurman werd vermoord, sloeg McAfee op de vlucht en nodige een filmploeg uit om met hem mee te gaan. Deze documentaire onthult nooit eerder uitgezonden beelden van McAfee, een man die zich kandidaat stelde voor het presidentschap en beweerde de wereld te hebben gehackt, terwijl hij wordt achtervolgd door autoriteiten.

Regie
Charlie Russell
Cast
John McAfee.
Release
24.08.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Charlie Russell | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2022

Running with the Devil: The Wild World of John McAfee zoekt erg gretig naar sensatie, maar daarmee weet deze documentaire techcowboy John McAfee wel op rake wijze te portretteren. McAfee ontwikkelde ooit de bekende antivirussoftware met zijn naam, maar het daarmee verdiende vermogen verdampte door onder andere de financiële crisis van 2008. De laatste jaren voor zijn mysterieuze zelfmoord in de gevangenis verkeerde hij stijf van de drogerende middelen op de vlucht voor de autoriteiten, terwijl hij als ster in de wereld van de cryptocurrency de ene na de andere dubieuze cryptomunt ophemelde voor pump-and-dumps.

Niet verrassend dat dus deze wandelende meme met zijn vele schaduwkanten in 2012 de aandacht trekt van Vice-journalisten Rocco Castoro en Robert King, die naar Belize afreizen wanneer McAfee dat land moet ontvluchten voor verdenking van de moord op zijn buurman. Via via belanden ze bij hem in de auto en begint een knotsgekke reis naar Guatemala waar 'toevallig' McAfee's vriendin een hoge pief kent die wel het een en ander kan regelen.

videotrailers & clips