Dark Harvest

Dark Harvest (2023)

Af en toe een warboel, maar toch een dikke aanrader voor griezelmaand oktober.
play

5,3 details

  • Horror
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Een legendarisch monster genaamd October Boy terroriseert de bewoners van een klein stadje in het midwesten van de Verenigde Staten. Elke Halloween komt hij uit de maïsvelden om slachtoffers te eisen.

Regie
David Slade
Cast
Steven McCarthy, Jeremy Davies, Ezra Buzzington, Luke Kirby, Elizabeth Reaser, Adam Brooks, Jake Brennan, Emyri Crutchfield, Britain Dalton, Conan Hodgkinson, Dustin Ceithamer, Austin Autry, Casey Likes, West Mulholland, Nazariy Demkowicz, Megan Best, Maclean Fish, Alejandro Akara, Carter Heintz, Logan Tomanek.
Release
13.10.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: David Slade | Scenario: Michael Gilio | Cast: Casey Likes (Richie), E'myri Crutchfield (Kelly), Jeremy Davies (Dan Shepard), Elizabeth Reaser (Donna Shepard), Luke Kirby (Officer Jerry), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2023

Een van de vele (ongeschreven) regels van films maken is dat de filmmaker het publiek niet mag onderschatten; dingen hoeven niet uitgelegd te worden op een manier dat zelfs een kleuter het nog zou begrijpen. Nu wordt die regel tegenwoordig af en toe niet meer nageleefd, maar dat ligt misschien ook een beetje aan dat er meer kijkers zijn die dat helaas nodig hebben. De makers van Dark Harvest schatten hun doelgroep wellicht iets té snugger in, want de informatie is wel heel karig - en dat zit soms storend in de weg van het kijkplezier.

In de jaren vijftig verschijnt er in een afgelegen dorpje in de VS elk jaar op 31 oktober een bovennatuurlijk wezen. Dat moet dan vóór middernacht gedood orden door een van de lokale tieners. Gebeurt dat niet, dan kan het dorp rekenen op een fikse natuurramp die hun vredig leventje flink zal verstoren. De winnaar krijgt een flinke som geld en een nieuwe auto, waarmee die het vervloekte plaatsje eindelijk kan verlaten. Vorig jaar won Richie's oudere broer, en hij wil nu niets liever dan in zijn voetsporen treden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Dark Harvest Nieuwsberichten