Cryptozoo

Cryptozoo (2021)

Prachtige animatiefilm over buitenbeentjes die cryptiden gaan redden, maar zet het geluid uit.
play

6,6 details

  • 95 Min
  • Animatie
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Californië, 1970. Terwijl de jeugd zich bezighoudt met de seksuele revolutie, protesten tegen de regering en de oorlog in Vietnam, speelt zich ondergronds een ander soort strijd af. Dierenarts Lauren Gray spoort magische wezens op, redt ze van misbruik en biedt ze onderdak in haar Cryptozoo. Het leger werkt haar echter tegen als zij besluiten de grootste cryptide van allemaal in handen te krijgen: de droomverslindende chimaera Baku. Het wordt hun missie om zijn macht te benutten en de dromen van de ontluikende tegencultuur te vernietigen.

Regie
Dash Shaw
Cast
Grace Zabriskie, Michael Cera, Peter Stormare, Thomas Jay Ryan, Lake Bell, Zoe Kazan, Louisa Krause, Alex Karpovsky, Angeliki Papoulia, Emily Davis, Irene Muscara.
Release
29.01.2021
Release NL
18.11.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Dash Shaw | Scenario: Dash Shaw | Cast (stemmen): Lake Bell (Lauren Gray), Michael Cera (Matthew), Emily Davis (Pliny), Irene Muscara (Giulia), e.a.| Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2021

Na zijn eerste animatiefilm My Entire High School Sinking Into the Sea duikt striptekenaar en animator Dash Shaw met zijn tweede film op een andere manier in het diepe. In Cryptozoo zet een groep jongeren zich in voor het beschermen van cryptiden, onbekende dieren die over spectaculaire eigenschappen beschikken. Een fantastische animatiefilm, die jammer genoeg teleurstelt als het op de dialogen en stemacteurs aankomt.

Wie cryptozoo ziet als een dierentuin voor die onbekende dieren met speciale gaven, moet direct op de vingers getikt worden. Cryptozoo is geen dierentuin, het is een heiligdom. Een plek waar cryptiden beschermd moeten worden, vooral voor het leger dat de dieren in wil zetten als wapens in de oorlog die gaande is. De film speelt zich af in de jaren zeventig, de tijd van de seksuele revolutie, hippies, de Vietnamoorlog en spanningen tussen Rusland en Amerika. De film bevat veel naakt, caleidoscopische scènes die je een trip bezorgen en politieke kwesties die het dagelijks leven van de personages beïnvloeden. Tot zover de realistische historische context, want verder is Cryptozoo voornamelijk een fantasyfilm.

videotrailers & clips