Dead Body Welcome

6,7 details

  • 73 Min
  • Drama
  • Nederland
  • India
73 Min Nederland

Het waargebeurde verhaal van filmmaker Kees Brienen, die ten koste van alles een complete zonsverduistering wil ervaren. Als hij aankomt in India, ontdekt hij dat zijn beste vriend Ritchy plotseling overleden is. De reis verandert in een zoektocht naar het lichaam.

Regie
Kees Brienen
Cast
Kees Brienen.

Filmtotaal Recensie

Regie: Kees Brienen | Cast: Kees Brienen (zichzelf), e.a. | Speelduur: 73 minuten | Jaar: 2013

De Nederlandse filmmaker en -programmeur Kees Brienen had het plan opgevat om met een goede vriend de zonsverduistering in Ghana te filmen. De reis was gepland voor de vroege lente van 2006 en Brienen en zijn vriend wilden ermee de cyclus van het licht en de nietigheid van de mens in het universum vangen. De reis is er echter nooit gekomen, want Brienens vriend kwam plotseling te overlijden. Als eerbetoon en rouwverwerking filmde de regisseur Dead Body Welcome, waarin ook nog de rudimenten van zijn Ghanese missie te vinden zijn. Als je goed zoekt.

De setting van de semidocumentaire werd verplaatst naar India. In Ghana valt voorlopig geen eclips te beleven en de eerstvolgende, op Paaseiland, onhaalbaar. Brienen speelt zichzelf en kan in het kleine beetje dialoog dat we te horen krijgen nog net uitleggen dat zijn goede vriend heen is gegaan. Ze kwamen nog wel naar India om het kosmische fenomeen te filmen. In een openingsmonoloog vertrouwt Brienen de camera toe hoezeer hij zijn goede vriend mist. We zien hem zwelgen in verdriet, dat hij met een koptelefoon en vals meezingend van zich af probeert te werpen. Even later gaat Brienen op zoek naar het lichaam en vooral de oorzaak van de dood van zijn vriend.

videotrailers & clips