Filmtotaal Recensie
Regie: John Wells | Cast: Bradley Cooper (Adam Jones), Sienna Miller (Helene) Daniel Brühl (Tony), Omar Sy (Michael), Sam Keeley (David), Matthey Rhys (Reece), Emma Thompson (Dr. Rosshilde), Riccardo Scamarcio (Max), e.a. Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015
Verhitte taferelen in een Londense keuken. Niet alleen de potten en pannen staan te borrelen. Het is ook een enorme mierenhoop van een chef, souschefs, keukenpersoneel en bediening. En dan is er ook nog het temperamentvolle karakter van sterrenkok Adam Jones. Voor hem geldt het credo seks, eten en rock n roll. Het is een behoorlijk opvliegend baasje, dat graag de controle houdt. Als zaken niet gaan zoals hij wenst dan deinst Adam niet terug voor rigoureuze maatregelen. Een mislukte kookavond zorgt voor gratis dineren de dag erop. Gelijk een sterke promotieactie voor zijn nieuwe toprestaurant. Adam is bovendien niet bang om onaardig gevonden te worden. Als een echte Gordon Ramsay kaffert hij zijn personeel uit, dat uit leergierigheid maar slaafs voor hem blijft werken. Maar wellicht is Adam nog wel het meest kritisch op zichzelf.
Burnt van August: Osage County-regisseur John Wells begint met een opeenstapeling van clichés en zet zichzelf hiermee subiet op een enorme achterstand die niet meer ingelopen kan worden. Bradley Cooper speelt de eigengereide topchef om wie het allemaal draait. Hij is een getormenteerd man die zichzelf flink in de weg heeft gelopen. Een hedonistisch verleden van drank, drugs en vrouwen heeft alles wat hem lief was hem ontnomen. De voormalig vrouwenverslinder met uitstekende smaakpapillen heeft zelfs een tijd in de bak gezeten. Hoe dat verleden er nu precies heeft uitgezien wordt door Wells nauwelijks uit de doeken gedaan. Kennelijk met het doel om vooruit te kijken, maar het gebrek aan kennis over het verleden breekt de kijker snel op. We moeten er maar op vertrouwen dat het een chaotische en heftige toestand was. Het verleden werkt door in het heden en Jones probeert zich een weg terug naar de top te kokkerellen, met als ultieme kers op de zelfgebakken taart een zwik Michelinsterren.