Happily Ever After

6,4 details

  • 83 Min
  • Documentaire
  • Drama
  • Romantiek
  • Kroatië
  • Nederland

Een vrouw doet een laatste wanhopig poging om haar relatie met de man van haar leven probeert te redden. Ze duikt in haar verleden en bezoekt al haar vroegere relaties.

Regie
Tatjana Bozic
Release NL
03.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Tatjana Božić | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2014

Tatjana Božić is een in Nederland woonachtige Kroatische vrouw van midden veertig, wier turbulente liefdesleven tegenstrijdige reacties oproept. Ze is zowel onderwerp als lijdend voorwerp in de autobiografische documentaire Happily Ever After. De filmmaakster pluist heden en verleden uit in een poging om antwoord te krijgen op de vraag wat er voor nodig is om gelukkig te zijn en vooral te blijven in de liefde. Zoals de titel van haar zelfportret al doet vermoeden, houdt Božić er een (ironisch) idyllische visie op na die rechtstreeks uit een sprookjesboek lijkt te zijn overgenomen. De realiteit en geschiedenis van haar affaires wijzen echter anders uit. Haar exen zijn na hun relatie met Božić nagenoeg allemaal gelukkig geworden met een andere vrouw en hebben een gezin gesticht. Waarom lukt haar dit zelf maar niet?

Jezelf filmen terwijl je loopt te bekvechten met je huidige geliefde heeft natuurlijk iets ontzettend potsierlijks. Net als het arrangeren van ontmoetingen met alle exen en het voor de camera ophalen van herinneringen en het analyseren van de relatie. Božić schroomt er niet voor om te dwepen met haar verleden. Toen verloor ze zichzelf al compleet in het bijzijn van haar mannen en eigenlijk is dit een slechte eigenschap die ze na al die jaren nog steeds niet heeft afgeleerd. De grote gemene deler van al die stukgelopen relaties is ze natuurlijk zelf. Al haar exen spreken over de theatrale natuur van Božić. Over haar soms onbegrijpelijke buien en onnavolgbare emotionele grillen. Maar ze spreken ook liefdevol over hun samenzijn en hun intense connectie, die zelfs latere relaties hebben beïnvloed.

videotrailers & clips