Iron Man-acteur Robert Downey Jr. maakt geen onderdeel meer uit van de Marvel-plannen

Iron Man-acteur Robert Downey Jr. maakt geen onderdeel meer uit van de Marvel-plannen

Maar fans hopen hem alsnog terug te zien in 'Avengers: Secret Wars'.

Robert Downey Jr. schitterde jarenlang als superheld Iron Man in de films van Marvel. Inmiddels is hij afgezwaaid, maar dat betekent niet dat hij niet nog eens terug kan keren. In een nieuw interview vertelt Marvel Studios-producent Stephen Broussard hier meer over.

In Avengers: Endgame (2019) offerde Iron Man zich heldhaftig op om Thanos te verslaan. Daarmee kwam ook een einde aan het avontuur van Downey Jr. in het Marvel Cinematic Universe.

Nieuwe generatie
Inmiddels is Marvel druk met het introduceren van een hele nieuwe generatie helden.

"We bevinden ons in een fase waar nieuwe personages in de voetsporen treden van hun voorgangers", vertelt Broussard. "Neem Cassie Lang of Kate Bishop".

De opvolger van Iron Man - Ironheart, gespeeld door Dominique Thorne - werd geïntroduceerd in Black Panther: Wakanda Forever.

Niet meer beschikbaar
Volgens Broussard is het doorgeven van het stokje belangrijk voor de continuïteit van het universum. In zijn toelichting zegt hij iets interessants.

"Tien jaar na het begin van ons avontuur zijn we beginnen met het vinden van opvolgers, onder meer omdat Robert Downey Jr. en anderen nu niet meer beschikbaar zijn".

Variant
De producent zegt dus dat Downey Jr. geen onderdeel meer uitmaakt van de plannen. Logisch, zou je denken, want zijn personage is immers dood.

Inmiddels weten we echter dat via het multiversum alle personages kunnen worden teruggebracht. Downey Jr. zou dus terug kunnen keren als een zogenaamde 'variant'.

Veel fans hadden ook de hoop dat de acteur van de partij zou zijn in Avengers: Secret Wars. Het gerucht gaat dat daarin veel bekende gezichten terugkeren.

NieuwsFilm

meest populair