Ondanks kritiek blijft Selena Gomez van haar lichaam houden

Ondanks kritiek blijft Selena Gomez van haar lichaam houden

De actrice komt weer eens met een sterk bericht.

Selena Gomez is al meer dan een decennium een publiek figuur. Dit brengt echter niet alleen maar leuke dingen met zich mee. Zo heeft ze al vaak veel kritiek gekregen vanwege haar uiterlijk. Tijdens een recent interview laat de zangeres/actrice zich er opnieuw over uit.

De afgelopen jaren is Gomez het doelwit geworden van de nodige negatieve reacties van 'internet-trollen' vanwege haar gewicht. De popster is meerdere keren publiekelijk bekritiseerd vanwege haar uiterlijk en haar gewicht.

Te veel
De haatdragende reacties zijn vaak genadeloos en werden Gomez soms ook teveel. In 2018 liet zij zich nog uit over het psychologische impact van deze negatieve reacties en hoe het haar eigenwaarde en zelfvertrouwen heeft aangetast.

Zo zei Gomez (o.a. bekend van The Dead Don't Die en Selena Gomez: My Mind & Me) toen nog: "Er zijn zoveel slechte dingen op sociale media. Het is onmogelijk om het allemaal te negeren. Ik verwijder de app een keer in de zoveel tijd omdat het me soms gewoon te veel wordt..."

Beter
Gelukkig gaat het nu een heel stuk beter met Gomez. Tijdens een recent interview laat zij zich er opnieuw over uit. Enkele jaren geleden werd zijn gediagnosticeerd met de auto-immuunziekte Lupus en had ze een niertransplantatie nodig. Daardoor moet ze nog de nodige medicijnen nemen, die zorgen voor 'veranderingen'.

Zo zegt ze: "Mijn lichaam houdt vanwege de medicijnen veel water vast en daardoor wordt ik wel vaker wat zwaarder. Wanneer ik stop met de medicijnen, val ik juist weer af. Maar ik wil nu mijn verhaal met iedereen delen, om mensen die kampen met soortgelijke problemen een hart onder de riem te steken".

Hoop
Gomez vervolgt: "Ik wil iedereen laten weten dat je prachtig en geweldig bent. Ja, er zullen zeker dagen tussen zitten wanneer je je echt waardeloos voelt, maar het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en je lief te hebben".

"Ik krijg veel steun van mijn fans, en ik wil jullie bedanken en er ook voor jullie zijn. Voor iedereen die mensen belachelijk maken vanwege hun gewicht, daar wil ik niks mee te maken hebben. Ik geloof niet in mensen een schuldgevoel aan te praten vanwege hun lichaam".

Sociale media
Gomez eindigt door te zeggen dat ze sociale media nog steeds niet altijd even makkelijk vindt, maar hier nu wel beter mee kan omgaan. Zo eindigt ze: "Sociale media kan geweldig zijn, connecties leggen met de fans, zien hoe blij ze zijn en wanneer de mooie verhalen delen kan ik daar echt van genieten".

"Maar eerlijk is eerlijk, de berichten worden voor mij nu wel 'gefilterd' door mijn team. Wanneer ik iets wil posten, kijkt eerst mijn assistent erna. Wanneer ik ergens op wil reageren, word ik bijgestaan door mijn team die me helpen om berichten te schrijven die mensen kunnen helpen. Dat is mijn doel".

Bekijk hieronder enkele kiekjes van de beeldschone Gomez.



NieuwsFilm

meest populair