Meer duidelijk over de reboot 'Hellboy: The Crooked Man'

Meer duidelijk over de reboot 'Hellboy: The Crooked Man'

Er wordt een film beloofd die volledig trouw aan de strips moet zijn...

Een paar dagen geleden werd al bekend dat er opnieuw een reboot-film komt van Hellboy, maar productiemaatschappij Millennium Media heeft nu ook bevestigd welk verhaal de film zal vertellen.

Guillermo del Toro was de eerste regisseur die het personage van Mike Mignola tot leven bracht met twee films. In die films zagen we Ron Perlman als de titulaire demonenheld.

Daarna bleef het een aantal jaren stil rond de franchise, tot David Harbour werd ingehuurd voor een Hellboy-reboot in 2019. Die film was een grote flop met een wereldwijde opbrengst van slechts 55 miljoen dollar, waardoor iedereen dacht dat het gedaan was met Hellboy-films.

Een geduchte vijand
Niets is echter minder waar, want nu komt er een nieuwe film met de titel Hellboy: The Crooked Man. Daarmee wordt ook meteen bevestigd dat de film wordt gebaseerd op de gelijknamige comic uit 2008 van Mignola.

Benoemenswaardig is dat Mignola, die nooit meeschreef aan de scripts van eerdere Hellboy-films, nu wel meewerkt aan de film. Het script gaat over Hellboy en een groene BPRD-agent die in de jaren '50 stranden in het Appalachen-gebergte. Hier krijgen ze het aan de stok met de boosaardige Crooked Man, die een dorpje terroriseert.

Regisseur van Hellboy: The Crooked Man, is Brian Taylor, die eerder verantwoordelijk was voor films als Crank en Ghost Rider: Spirit of Vengeance.



NieuwsFilm

meest populair