Eerste recensies 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania': Net 'Star Wars' met imposante Kang

Eerste recensies 'Ant-Man and the Wasp: Quantumania': Net 'Star Wars' met imposante Kang

Wisselende reacties op de aftrap van Phase 5.

Het Marvel-jaar 2022 werd met afgerond de twee Marvel-producties Black Panther: Wakanda Forever en The Guardians of the Galaxy Holiday Special die de vierde fase van het Marvel Cinematic Universe afgesloten. Dit jaar start Phase 5 met de derde Ant-Man.

Vanaf morgen draait Ant-Man and the Wasp: Quantumania in de Nederlandse bioscoopzalen en in de film zien we niet alleen de titelfiguren terug, ook zien we het debuut van vele andere personages. Voorop staat de tweede versie van de superschurk Kang the Conqueror van Jonathan Majors.

Eerste recensies
Ondertussen verschijnen de eerste recensies online en het lijkt erop dat de Marvel-film op het randje van "fresh/rotten" wordt ontvangen op Rotten Tomatoes. De individuele reviews zijn ook erg wisselend.

Op het moment van schrijven staat de Tomatometer op 63 procent na 71 recensies.


Een soort Star Wars/Marvel-film
"Quantumania komt het dichtst in de buurt van Marvel's Star Wars, wat niet per se een goede zaak is," vindt Edward Douglas van The Weekend Warrior.

Een groot sciencefictionavontuur dat de introductie van Kang voortzet, terwijl het MCU een Star Wars- en zelfs Rick and Morty-sfeer krijgt," schrijft Joey Magidson van Awards Radar.

Imposante Kang
"Hoewel het niet verwonderlijk is dat Majors' imposante belichaming perfect past bij zijn iconische vileine personage, zorgt elk moment dat hij op het scherm verschijnt dat je op scherp staat," schrijft Frank Scheck van The Hollywood Reporter.

"Kan Kang knallen? Maar natuurlijk ja, dat doet hij. Majors brengt dezelfde emotioneel intense energie als Adam Driver in The Force Awakens," denkt Ellen E Jones van Guardian.

Bouwsteen, geen film
"Voelt minder aan als een echte film en meer als een excuus om naar de volgende film te gaan die dan ook weer niet aanvoelt als een echte film," meent Dominic Griffin van Looper.com.

Hoai-Tran Bui van Inverse zit in hetzelfde schuitje: "Het probleem met Quantumania is dat het geen film is, maar een bouwsteen."

"Je reactie wordt waarschijnlijk bepaald door wat je uit de film wilt halen," concludeert Matt Singer van ScreenCrush.



NieuwsFilm

meest populair