Bioscoopfilm 'Plane' krijgt al een vervolg: 'Ship'

Bioscoopfilm 'Plane' krijgt al een vervolg: 'Ship'

Nu Plane, straks Ship, daarna Bus?

Op dit moment draait de actiefilm Plane in de Nederlandse bioscoopzalen. De film van regisseur Jean-François Richet (L'ennemi public n°1) heeft rollen voor Gerard Butler (Greenland, Den of Thieves) en Mike Colter ( Luke Cage, Evil). Een vervolg staat in de startblokken.

Via Deadline wordt duidelijk dat Richet terugkeert voor het vervolg Ship. De titel verraadt al dat dit keer niet een vliegtuig het lijdend voorwerp, maar een schip.

Colter keert terug
Deadline weet dat Colter weer een van de hoofdrollen speelt. Butler zou geen belangrijke rol vervullen, maar zou mogelijk wel terugkeren voor een passende cameo.

Colter speelt in de eerste film Louis Gaspare, een vermeende moordenaar en voormalige Franse legionair. De gebeurtenissen in Plane zijn aanleiding voor een nieuw avontuur.


Vissersboot en vrachtschip
In het tweede deel weet Gaspare op een vissersboot de Filippijnen te verlaten. Er volgt echter een internationale klopjacht nu zijn identiteit wereldwijd bekend is. Hij hoopt onder de radar te blijven door naar Zuid-Afrika te vluchten op een vrachtschip.

En juist dat schip kent duistere geheimen. Samen met een onwetende tweede kapitein, die last minute is toegevoegd aan de crew, rekent Gaspare af met de corrupte bemanning. Ongetwijfeld op zoek naar een derde avontuur.

Nog dit jaar
Productiemaatschappijen MadRiver Pictures, Di Bonaventura Pictures en G-BASE Productions zijn weer van de partij. De opnames staan voor later dit jaar gepland en de tweede hoofdrol wordt later bekend gemaakt.



NieuwsFilm

meest populair