Horrorfilm met een budget van 15.000 dollar verovert de Amerikaanse zalen

Horrorfilm met een budget van 15.000 dollar verovert de Amerikaanse zalen

Skinamarink wordt een onverwachte hit en strijkt meer dan 1 miljoen dollar op

De horrorfilm Skinamarink heeft op minder dan één week van zijn release meer dan 1 miljoen dollar opgehaald. Dat lijkt misschien niet veel, maar de film heeft slechts een budget van 15.000 dollar.

In vergelijking met blockbusters zoals Avatar: The Way of Water of M3GAN is dit een cijfer van niks, maar het is toch een hele prestatie als je weet dat de film slechts in 692 Amerikaanse bioscopen speelde.

De film gaat over twee jonge kinderen die wakker worden en ontdekken dat hun vader is verdwenen en alleen thuis zijn, en dat gaat natuurlijk met de nodige angst gepaard. In de cast zitten, zoals je kon vermoeden, alleen maar onbekende namen zoals Lucas Paul, Dali Rose Tetreault, Ross Paul en Jaime Hill.

Eigen speelgoed
Skinamarink werd bedacht door de Canadese regisseur Kyle Edward Ball die alles filmde in zijn ouderlijk huis, zelfs het speelgoed dat in de film wordt gebruikt is van Ball.



TikTok
Ball denkt dat het enorme succes van Skinamarink mogelijk te maken heeft met TikTok. Eerder experimenteerde hij al met een video van vier minuten die op YouTube een groot succes werd.


De eerste versie van de film lekte op het net, maar dat bleek een geluk bij een ongeluk te zijn, want de interesse voor de film werd er alleen maar door gewekt. Of Skinamarink ook bij ons in de zalen komt is verre van zeker.

NieuwsFilm